Sunday, August 14, 2016

#projectFIRASY Diy Glass Jar

Assalamualaikum.
I love collecting glass jar.
Name it. 
Tak kira jar Prego ke, Chocoluv jar
 jam jar or anything.
Semua kumpul-kumpul je dulu.


So hari ni baru rajin nak pasang brullet trimming
on the body.


Brullet trimming beli kat Kaison ja.
Bila jumpa terus beli.
Kaison takdak kat kedah, 
ni pon beli kat perak.
Dulu harap ke Kaison Manjung ja,
syukur la ni Aeon Klebang pon dah bukak Kaison.
So lepas ni berangan nak pi lagi.
Nakcari tulips for hand bouquet pulak.
Last time ada tulip species lain.
I'olls tak berkenan sangat.



Friday, August 12, 2016

Wedding Cake 1

Assalamualaikum.

Previously I am think of buying my wedding cake.
Maybe just customizing with my own
design and theme.
But since past few days I am
thinking of doing it myself.

Yeap, Project D.I.Y  wedding cake!!!

Kalau boleh memang nak tulips on it.
But not tanam them just like atas ni.
I wanna keep them simple,
yet to be elegant.
No more tiang Roman between the tiered cake.


INI.SANGAT. LAWAAA!!!!

Owhhhhhh...berkenan pulak dengan dia.
Full of messages.
This cake came with identity of the couples.
That what I always love.
Everything is related to the owner.
Not everyone can own them.
Specially made.


Makin tengok makin lawaaaa pulak.
Hmmm...ada ke masa pengantin nak buat semua ni.

Kalau aku mestila aku nak letak gambaq ni.

I love this pict.

Rasa macam wedd pict pon nak pi shoot
at the same spot jugak.
Ye la kenangan zaman-zaman bercinta kot.


Ini yang menepati tema asal.
pastel colored cake.
Takmo tinggi sangat.
Simple.
Elegant.

p/s~ Tak sabaq tunggu gown sampaiiiii....oiii, lambatnya rasa.


Phewwwww....Alhamdulillah Ya Allah!

Assalamualaikum.

Pagi Jumaat yang menggembirakan.
Syukur atas nimat dari Allah.
Feels like I've drank tub of Positive Potion.

Result part 6 dah keluar semalam.
Tak excited sangat.
Nervous lebih.
So tidoq awai.

Pukul 5 pagi baru check email,
dan alhamdulillah...syukur.
Berbaloi.

Dah rasa lapang untuk fikir pasal majlis.
Kalau tidak hati ni rasa
macam tersangkot.

Next mission is wedding cake design hunting.
I am planning of making my
cake myself.
Of course with bantuan my beloved chef Coky.

...........

And to my sayang,
Congratulations.

I am really really really proud of you.
You deserved it sayang.
The most hardworking zombie I've ever known
during project submission
and also during examination seasons.

Tazabar jugak nak attend your convo.
Yeayyyyyy!!!

p/s~ Your love is my energy booster. thank you so much aaaa..aawakkkk. Ich liebe dich.

Sunday, February 7, 2016

Hantaran DIY : Save your budget.

TAboleh rotate pasaipa xtau...hmmm
Nampak pulak bucu si Najiha,
slumber suka hati dia lepak releks ja atas katil (:

Puas hati sebab fully buat sendiri.

Just a simple hantaran balas.
5 dulang balas consist of

1. Choc cupcake
2. Buttercream cake
3. Blueberry Cheese tart
4. Chocolate (homemade)
5. Choc chip cookies

Semua I  uat sendiri, air tangan sendiri
kecuali buttercream cake.
Yang tu I beli ja dengan penuh kasih sayang
.Sebab tak sempat nak buat sendiri, bagi betol puas hati.
So, lari pi cari kat bakery ja (:
Hopefully sedap la, first time beli kat situ.
Ganti kek birthday tahun ni (:






Project Firasy 1.0 Accomplished

Officially a fiance to MFI

Alhamdulillah 6 February 2016.


Available
Not Available

p/s~ Thank you awak for making our relationship till this stage. Semoga dipanjangkan jodoh kita, dan mohon di permudahkan segala urusan seterusnya. Love you sayang.



Wednesday, February 3, 2016

Allah Maha Besar

We got the bad news yesterday actually.
Its about the big 'C".
My makcik...which we call Bibik 
had been diagnosed with stage 3 breast cancer.
Allahuakbar...
This news make our heartbroken into pieces.
There is none of anak-anak nenek yang sembilan 
orang ni ada penyakit bahaya untill we heard about bibik.

Bibik ni actually kakak ayah..
kakak atas ayah.
Anak nenek and arwah atuk yang ke-4
after maklong, makngah and paklang.
Last time jumpa bibik was during walimah syidah 
on December 2015.
Just 2 months back.
Allah......sungguh dugaan Allah tu datang tanpa
kita sedar.
Ketuk kita yang lalai dengan urusan dunia ni dengan pelbagai cara.
Untuk lebih bersyukur dengan nikmat kesihatan sekarang,
untuk lebih menghargai setiap insan yang masih ada dalam hidup kita...


InshaaAllah this coming Friday 
Bibik will undergo masectomi operation.
Which is to remove her breast.
May Allah ease everything.
May Allah give her strength to face this.
Mujur ada adik and Alang yang akan singgah kampung,
jadi wakil kami sekeluarga untuk ziarag bibik.
InshaaAllah bulan Mac depan kami akan menyusul.

pls~ while reading about the people who have tendencies to get this Big C, I feel scared. I'm not joking. I mean it.

Skill mentah pon dah karat.

Tengok tajok pon dah obvious sangat
bahawa Cik Raihan ni super takdak idea nak menulis la ni.
Dulu-dulu...boleh jugak nak ranting almost everything kat sini.
MAcam-macam nak sumbat.
But now nak construct ayat pon kelaut oiiii...
Makin tak reti nak merepek panjang-panjang kat sini.

Weh....bosannya hang ni Ckah!!!