Tuesday, December 10, 2013

I am Nervous. Again.

Few days lagi surat untuk
 panggilan interview akan keluar.
Kalau ada rezeki, Insyaallah dapat.
Kalau dapat, Insyaallah ada la rezeki aku tu.

Starting from submitting the the form
lagi aku dah cakap kat diri sendiri,
Kali ni kena redha.
Biar apa pon tawaran yang dapat,
kena terima, dengan lapang dada,
dengan hati yang terbuka.

Belajar bersyukur dan faham
yang kalau kali ni pon tak dapat jugak
course tu, mungkin sejak dulu lagi 
memang bukan untuk aku.
Mungkin rezeki aku yang lain...
Yang aku tak nampak...
yang aku tak tau.....


Rindu Dia...

Betol la orang cakap,
distance teach us better about love...
about missing someone....
about how important they are
in our life...

I miss you puan Emak.
Second day shes outstation.
Puan emak kena pergi camping.
3 Days and 2 nights...
started yesterday till tomorrow.
Semalam last jumpa pon
pagi before kami semua keluar
pergi sekolah ayah.
Balik rasa sunyi gila rumah.
Even yang takde tu puan emak sorang je.
Terasa sangat...
Sunyi walaupun bukan emak kuat cakap..
sunyi yang sunyi....

Rindu mak baaaaaanyakkkkkkkkk

p/s~ Yes I'm already a big girl approaching being a lady. But still I never stop being my mom's baby. Love u mak

Sunday, December 8, 2013

mentally disstressed

Incek Semangat pergi bercuti agaknya....

Thursday, December 5, 2013

hormonal disorder

my pillowtalk partner is a 'punch' of cranky tonight. Period katanya.... Hmmmmm.... Takpela wakk, hormonal disorder la tu. Kalau baby nak demam meragam, mungkin my baby besaq ni pon sama agaknya..... Sorry i just failed to comfort you, as always. Sleeptite okay, hopefully tomorrow u will wake up from the wrong side.... twisted from this nightmare. Yesterday was just a nighttttttttttttttttttttmareeeeeeeeeee p/s: i love u

Wednesday, December 4, 2013

Rinduuuuuuuuuunyaaaaaa kat diaaaaa

Dah dekat seminggu tak jumap.
Rindu sangatttttt...
Nak pegang...
Nak peluk....
Nak cium.....
Nak sembang....
Nak bawak pergi beli aiskrim....
Nak teman tengok kartun LAVA a.k.a ulat cacing dia..


p/s~ Kakak cikah rindu Jieha laaaaaa.... Please la, balik la cepat.... please...please. *Rindu jugak nak dengar Jieha cakap please. Comel (:

Kad Cherry Baru Kite

Semalam hilang hari ni pergi renew.
Tinggal kat RnR Tapah,
memang takkan patah balik checkla
even awal2 gerak tu dah agak macam takde
dalam purse.
Tapi blurr2 lagi...
Kot ada tercicir dalam beg.
Last2 memang betol xde.

Alang2 dah tinggal,
aku diamkan aje.
Tak sanggup nak pertaruhkan posibility
being nag by Incek Ayah dari Tapah tu.
Mana tau bila nak stopnya...
silap2 dah nak exit Alor Star baru habes bulletnya.
Tak sanggup gua.
Beliau dah la penat,
nanti nak pikir masalah yang aku sendiri cari lagi,
tak berbaloi kot.

Duit dalam account tu bukanla
banyak sangat pon..
Dari time sedar tu dah redha dah,
kalau ada rezeki selamat la duit tu,
kalau tak pon redhakan je...
Salah sendiri...

Semalam aku tido awal,
Mak inform ayah pasal tu.
Selamat mak kena bebel....
Bangun pagi tadi ayah takde dah nak cakap ape lagi.
Semua habes dah cakap semalam...
Mak sorang la yang kena tadah telinga..
(sori Puan Emak)

Hari ni pagi lagi dah gerak pegi bank.
Baby ayah, so ayah la bawak pegi Maybank AS.
Jangan harap la dapat pi sendiri.
Syukur semua dah selamat,
Jumpa pegawai bank yang ceria2 belaka (:
*happy face all day
even hari ni sepanjang hari hujan
dan matahari mood hibernate je

Maafla, anak mak ayah ni
selalu menyusahkan je :(
*rasa bersalah

p/s~ Sayang je kad yang hilang tu, buka account pon dgn yang tersayang kot :(
rasa nak je sekeh2 kepala sendiri, tapi satgi botak pulak...sheishhhhh

M.U.T.E

Tiba-tiba rasa macam telan pasir pulak...

*warming my heart in my private cave
might help...
I guess so.....

Kepelupaan

Semenjak dua menjak ni,
penyakit lupa ni makin menjadi-jadi pulak.
Semalam, I just left my ATM card kat 
ATM machine camtu je....
Hadoiii....kalau orang lain tau pon
wajibla kena bebel free2 je.

I just cant explained how it happened.
Nak buat maybank2u punya pasal.
Dapat resit, seronok sangat ke apa ntah
boleh terus tinggal camtu je...
Lupa terus.
Samala kesnya macam masa hilang spec mata
dulu tu...
Sayang betol tapi apa nak buat,
salah sendiri pon.

Mak siap cakap,
ntah2 kalau time shopping anak sendiri pon
boleh lupa bila dah beli barang..

Ada ke macam tu pulak


Tapi tak mustahil pon kan..
Ada je orang muda-muda dah Alzheimer.
Sendiri mengandung pon tak sedar.
Perot boncet dikatakan gemok
siap exercise lagi....
Tapi mintak simpang la muda2 jadi macam tu.

Nanti takde pulak orang nak kat kite..
Srobsssss

Sapela nak tahan dengan kite yang asyik lupa ni kan...
mau hangin je...
Menyedihkan betol.....


Wednesday, November 27, 2013

Feeling excited




I'm soooooooo excited to attend this wedding.
They are none of my relatives,
not even my friends..
but my friend's sister. (:

Hopefully tak ada aral yang menghalang.
Esok pagi akan bertolak ke Melaka,
on the 30th baru pergi ke sana dari Melaka.
Semoga di permudahkan....

p/s~ next month, my closed friend from secondary school (Hakim) pon dah nak kawen. I'm happy for him...semoga bahagia sampai ke syurga (':

Sardin rolled

Akhirnya kali kedua percubaan 
buat doh ni menjadi jugakkkkk...
Seronokkkk sangat.
Sampai pukul 10 malam pon excited,
dok peram yis and uli doh lagi.

Macam2 rupa ada.

After about half an hour
doh tadi dah naik lagi sekali.

Sardin rolled siap goreng



entry yang pending

Last few weekss adalah birthday my beloved puan emak
nothing special prepared.
 no specific celebration had been arranged. 
just two simple home made cake untuk mak
 bawak pegi sekolah buat kenduri kat students.



Basic ingredients

My blueberry-pink coloured chiffon cake (:

For choffon cake, x payah letak butter in the mould pon xpe,
inysaAllah memg xkan lekat.


Second cake, moist steamed choc cake.
Ni resepi belajaq kat makndak

Sempat jugak buat dua-dua cake 
ni before petang.
Nasib baik jiha ni jenis tak mengacau.
Cumanya, sambil buat kerja lain,
kena jugak layan soalan2 neuron-bercantum
dia tu.
Mengah jugak la bila jenis mulut bullet unlimited ni.

Excited betol bila tanya cake ni untuk apa.
tau2 je untuk bday mak lang dia,
kalut pulak certita plan dia nak suprise kan maklang dia.
Nak sembunyi, tutup lampu bagai.

And she did it.
But without the tutup lampu part la of course sebab time tu siang.
Tapi dia sembunyi jugak dalam bilik abang,
and konon2 bagi mak terkejut and she sang the 
Happy birthday to you song
sampaiiiiii habis even dia dengan maklang dia tu
berperang x pernah nak tamat.
Sangat comel sampai x sempat nak rakam pulak
ralit sangat dok tengok.

Saturday, November 23, 2013

note to self again

"Just because you're feeling lonely now, it doesn't mean someone isn't loving you as hard as they can right now."

Tuesday, November 19, 2013

Lately ni asyik bloqwalking tgk blog org je. Sendiri punya malas nak update. Dulu busy dgn study, now dah cuti dah malas dah nak update. Lagipon update pakai lappy jgak yang best. Lagi rasa puas. Skrg nak update gambaq leceh sikit. So, share kat insta je,, but yes no story la since xkan nak buat caption seperenggan pulak.

Monday, November 18, 2013

Racing heart beat. I feel like to explode.

Saturday, November 2, 2013

alhamdulillah

Alhamdulillah... tamat sudah segala penantian.
Syukur sangat.
Disebabkan aku ABC, ayahbtolong buatkan sujud syukur lepas solat jumaat smlm.

Officially dah boleh grad.

Wednesday, October 30, 2013

Almost explode!!!

Rasa nak meletup sangat dah ni!
Silap2 Darah tinggi apa kalau pi check
blood pressure sekarang!
Ini bukan main2 ok.

To choose between two bukan senang ok.
Ya Allah...sungguh tak boleh nak tenang.
Macam2 hal berlari2 dalam kepala.
About the result-satu.
Harap sangat kali ni xde yang sangkot.
Kalau tak, se-sia jugak apply degree pon.
Pasal nak buat solid decision-dua.
The most critical decision kena buat.
Betul-betul antara dua ja.
...

I need to take a walk...

Approaching the 11th

It already Nov of 2013 knocking the door.
Tomorrow will be the due 
for online course registration of degree...
I'm still panicking inside
to choose between archy or ID 
(interrior design/ interior architecture)

Of couse civil eng/ other engineering course won't
appear again in the list.
I doubt I have any strength left in my saving.
....

Saturday, October 12, 2013

88% Done!

Almost done packing my stuff.
Just tinggal benda kecik2
yang leceh-remeh-renyah tu je sikit lagi.
Esok dah nak balik PokSen.
I am happy..
Rindu mak, rindu Jieha..
Rindu semua di rumah...
But am sad to left Penang..
Tonight might be my last night spent here..
I might not come here again..
Maybe...
I'm so gonna miss my friends here...
The housemates..
The roomates...
and all other classmates....
Will miss the great team here...
I might not able to stand upright
without all of you to support me to keep me walk..

Ini bukan blog tinggal

Long time non seeeeeeeee......
Lama dah tinggal blog sampai dah
nak reput berkarat pon.
Sangat-sangat tak berkesempatan
dan tak mempunyai kemudahan
nak berblog.
I had my very last paper yesterday..
Cant really say YEAAAAAAAAA..
but still alhamdulillah.
Terasa sangat beban ala-ala boulder atas
bahu terangkat oleh kren.
Ringan.

Really hope nothing more 
holding me to grad.
Seeking for soul-recover after
all the suffering input I gain
during my diploma...
Praying for a brighter day.

Semoga hari ini lebih baik dari semalam..
dan semoga hari esok lebih baik dari hari ini...

Amin...

Guide me...

2: 216

When the time comes, I might have the strength
to let you go...

Friday, September 6, 2013

Cloudy day

How I wish I could be
home right now...

Sunday, September 1, 2013

Counting

I am grateful...
Wishing for more beautiful days together.
Semoga di permudahkan segala...
Perancangan Allah  itu lebih baik...
Lets get older together...
through thick and thin..
even in drought and rain...
I love u my vein..


Morning Shinedayyy

Hari ni bangun awal.
Saya sejuk dan lapar.
Sekian.


Saturday, August 31, 2013

Let the pictures talk first (:







Entrepreneurship presentation.
Syukur everything is done.
One monster already killed.
2 more to go (:

ps~ final semester is killing me for real.... -_-"

Sunday, August 25, 2013

Jam tangan

Teringin pulak nak beli jam tangan.
Dah lama tak pakai jam.
Since yang water resistant dulu punya tu
dah tak boleh pakai,
trus xde jam yang official.
Sebab aku ni pelupa,
kalau tanggal boleh jadi terlupa letak
kat mana....teringgal ntah mana2.

Nakkkkkkk

Nak yang banyak2 tali jugakkkk

Aishhh...... -_-"

Wednesday, August 14, 2013

Raya 2013

Hehe..
intro aje dah tunjuk angpau.
Yang ini from Incek Boss (:
Third angpau for third raya kat Penang.
Bila dah start bagi sampai bila2 
wajib bagi ok!!
Even bila dah jadi ibu pon (:

Short-breadd

Ni cookies wajib every year.
Untuk hantu short-bread yang kalau
musim tak raya pon beliau terima je cookies ni.
Dua hari marathon buat cookies je.
Cuti pon singkat,
so memang buat habis-habisan
pastu kemas trus.
Kalau tak, time buat kuih raya
dapur kat rumah tu dah mengalahkan
bakery ape je.

Tengok hantu kak limah punya pasal
Tiru iklan gaya Corntoz ke Twisties ntah..


Ni namanya hantu muruku.

Tu je yang dia hadap raya ni.
Tahun ni Theme paknjang is grey.
Kitorang dah passed.
Dua tahun lepas dah pakai kelabu sudehh...
Tahun ni xde selected theme.
Aku baju raya pon tarak beli...
tudung raya pon tarak....
KAsut raya lagi tarak.....
Brooch pon nasib baik encik ayah yang hadiahkan.


My adik

Adik and abang dua-beli baju melayu merah.
Bajet hottt setapppp lettew...
Mak dah belikan 3 baju melayu turquoise.
Sekali baju adik kena tukaq, tangan panjang sangat.
Last2 dah xde size.
So, tinggal la dua je  baju melayu turquoise,
untuk abg and ayah.
Manusia paling untung raya ni mestila abang...
Dapat dua-dua terus.

Pagi raya kat rumah tok (:

Kelabu je petang-petang raya ni..

p/s~ Tahun ni xde proper family picture. Semua pon macam kelam kabut je.






Myyyyyyyyyyy.....Dayyyyyyyyyyyyyy

My evening class had been
canceled. 
And yet....
I'm still not doing aaaaaaanythingggggg!!!!

p/s~ Such a passive day, lagi banyak masa lagi malas jadinya. Manusia oh manusia...

Monday, August 12, 2013

5th syawal

Sangat bersemangat hari ni.
Baju pon x iron untuk pgi kelas
Awesome sungguh...
pagi2 dah berpeluh bergaduh dengan esaimen -_-"""


Tuesday, July 30, 2013

Mr. ASTC

Dear Mr. Add Sugar To Coffee...
Ich vermisse dich

Monday, July 29, 2013

End of Ramadhan

Masuk hari nie dah 20 Ramadhan pon.
Sekejap sangat rasanya dah
nak raya pon...
Bila disemak-semak semula,
takda apa yang boleh dibanggakan
pon tahun diri.
No merit for myself.
Dimerit lagi adalaaa...
aishh....kalau nak cakap je pon
tak guna kalau tak di iringi dengan perubahan.

Semua orang bila dah makin dewasa
makin berubah menjadi yang lebih baik.
Nak berubah jadi baik,
kena kawan dengan orang yang baik-baik jugak.
So.... solusinya?

p/s~ Am I the bad influence to others??? Not bringing any good value is good enough rather than producing the bad one....

H.O.L.L.A.N.D Bread


"Hope Our Love Last And Never Dies"

Simple text from him
after shopping together (:
Blurr seminit kenapa dikatakan
Holland Bread tu special simbol for us.
Aaa......ok.
Dah lama dah tinggal zaman-zaman
akronim ni semua...
Ingatkan dah tua-tua ni benda ni semua 
a applicable lagi dah.
So, sweet of you la sayang (':

Thinking of it again,
it really suits us since Awak 
minat team Holland,
I dreams of farm fresh pink tulips there (:
Ada rezeki jom tengok tulip hidup sama-sama ok <3 p="">

p/s~ First time beli Holland Bread, sedap...sweet (:

Saturday, July 13, 2013

Soothed (:

Just had a precious mom and daughter talk.
Lega sikit dah rasa...
tapi part nak balik rumah tu x kurang pon.
Lamanya rasa x balikkkk....

1st Week Ramadhan 2013

Sumpah rasa nakkkkkkkkk
balik rumah sangat2.
Maybe orang lain nak berbuka dengan family.
Tapi aku time sahur laaaagi teringat mak :(
Time sahur lagi sayu kottt...
Kena paksa makan sebab
time sahur sangat liat nak makan.
mak susah payah buat macam2 sebab nak
bagi aku makan nasi jugak2...
Time sahur wajib dapat minum tea panas 
sorang satu mug.
Mak memang pampered anak2 dia
macam tu dari dulu sampai kitorang dah besaq.

jarang sangat aku dapat tolong mak
kat dapur time sahur.
KAlau time bangun awal nak tolong2 pon
mesti kena kena suruh masuk tidur balik...
"Awat bangun awai sangat,
xdak nak buat apa pon....pi tidoq balik."
sampai sekarang pon macam tu jgak...
So, official job aku cuma jadi
tukang ceduk nasi untuk semua orang
then adik2 yang akan susun dekat meja makan.
*i miss that moment so muchhhh

TApi time berbuka pon teringat jugak.
Terbayang2 je meja makan kat rumah tu..
Since last week dah plan minggu ni nak
balik berbuka kat rumah.

And me myself pon masak sangat dah
bila mak call selang sehari tanya
bila nak balik,
pukul berapa boleh balik...
Mesti dia harap sangat dapt berbuka sama.
Mak seronok ada orang teman dia masak
kat dapur sebelum berbuka.
Bila confirm je plan nak balik kena cancel
rasa sedih je nak bagitau mak.
Macam aku jadi tukang blender
harapan mak nak berbuka sama
tu jadi smoothies...
And then she stop calling....

*sumpah sedih.
I am deadly wanna go home...
rindu makkk

Wednesday, July 10, 2013

Pendinggg

banyak cerita asyik pending.
asyik x sempat,
asyik tak teringat....
bila dah lama sangat...
xpayah dah share langsung.
I hate to hold exciting story of mine too long.
Expired sudah....
Abaikan sahaja.

Thursday, July 4, 2013

Wrong tune

Bila budak-budak rumah
dah pakat angkat beg, salam-salaman,
wishing take care and have a safe journey,
automatically aku pon
declared dalam hati yang esok is holiday...
Duhhh...rasa macam nak tumbuk je 
awan merapu atas kepala nie.
Esok ada dua kelas lagi laaa
jangan nak berangan!!!

Penang heritage Day

Minggu depan Isnin cuti,
Penang Heritage Day punya pasal.
Aku decide nak stay kolej je.
Malas pulak nak balik.
Xde orang sangat pon kat umah.
Sah-sah dah ahad Isnin semua
orang pegi sekolah,
terkontang kanting aku kat umah
bermalasan sensorang takde tujuan.
KAt umah jangan harap la
nak buat assignment.
Beberapa lori beratur pon tipis la
harapan aku nak buat.

Selalu balik rumah memang untuk bercuti.
Betol2 cuti yang kalau bawak balik soalan
3-4 baris ayat pon berat sungguh nak buat.

punya la pemalas tak reti nak insaf aku ni...

Budak2 rumah dah pelik aku x balik.
cuti 3 hari kot.
Actually aku mentally exhausted.
Memang dah tahu kerja banyak nak kena buat,
banyak benda nak catch-up,
nak kena revise... so aku xleh balik.
Kalau dah balik, nanti mood rumah tu
lambat nak hilang...
At least dok kolej malas2 pon
akan buat jugak keja walau pon sikit.
Kira ok la tu daripada 0 ye dak?

ok.
Dah macam membebel xde tujuan pulak.
Lamanya tak berbelog...

p/s~ masih lagi xmandi, masih lagi malas...aishhh

Rugi. Rugi. dan rugi lagi

Hari ni hari malas tahap cipan.
Since balik kelas baju pon belom
bertukar...
Mandi pon malas, sejuk...hujan kat luar.
Bila tengok status kat timeline
hari nie, macam dah boleh tukaq moto dah.
Hari rugi sedunia.

Banyak pulak terserempak dengan
status bakal-bakal ibu yang berkongsi rasa.
Bukan rasa gembira, tapi status
yang penuh dengan rungutan.
Macam rugi pulak.
Kan ke mengandung tu besar pahalanya.
Bila dah merungut-rungut macam2
baby kat dalam perut tu 
kalau tau mama dia
mengadu orang lain tau
mesti kecik hati.

Untung mak-mak kita zaman dulu
xdak FB, twitter ke apa.
Tapi mungkin ibu dulu dan sekarang dah berbeza.
Aku nak cakap lebih pon tak boleh jugak.
Belom berkesempatan
nak merasa bawak baby tu macam mana.
***

Tuesday, July 2, 2013

Peng"Kasta"an

dah lama sangat tak update.
Tak patot pulak nak jadikan
"TAK SEMPAT" tu sebagai alasan.
Sibuk, memang sibuk.
I'm already been titled as
FINAL YEAR STUDENT (:
Alhamdulillah...
Akhirnya!
BAru je validate tadi,
tu pasal confident je nak declare kat sini.
Even baru je nak capai diploma,
padahal umur dah tua
tapi aku tetap bersyukur.
SAngat...Alhamdulillah.
Dengan segala kesempatan, peluang
dan nikmat (seronok, perit, pedih)
merasa jugak jadi student.

Monday, June 17, 2013

Ehsan Kawen

Tengok episod Papa Adam, Ehsan kawen.
Terus mcg Puan emak
gitau nak kawen jugakkkkk!!!
Selamat...
kena cop gatai! -_-"

Puan emak kata takot
dah kawen mengaji kemana...
asyik berkepit je pulak..
aishh....payah jugak nak explain.
Kawen susah,
tak kawen pon susah....

At the end...
proposal di reject mentah-mentah.
Kena habiskan study dulu.

Tak abes-abes..

Bila nak abes ni woiii....
annoyed dah ni...
=..="

I'mma......

i just miss you..
more than yesterday..
more than you know (:

p/s~ times for bed time story, hoping for a "bright" day tomorrow. Will be waiting for my pillow-talk partner (:

Sunday, June 16, 2013

Hate Reasoning

Whatever it is
I just hate to give reason/s.


p/s~  There will be something that hard to be explained

Saturday, June 15, 2013

Hibernating...

Need to keep
aside everything this moment
before even the simplest thing
become complicated to me.

Rest well Cik Raihan (:

Friday, June 14, 2013

Special Friday Treat

Assalamualaikum and salam Jumaat
(nampak x gaya hari Jumaat dia macam mana)
Syukur Alhamdulillah.
Walaupun urusan yang dirancang belum
selesai dan yg sepatutnya selesai
perlu ditangguhkan
I still can keep smiling even
deep inside hanya Allah je yang tahu
apa rasanya..
macam mana pusingnya kepala berfikir.

I got my special treat from Him today.
I am glad...
I am happy...
I am thankful...
It might be nothing to others
but so meaningful to me..
I feel loved...
I feel blessed...
:)(:

Hari ni je dah dua orang cakap
aku part 0ne...
Errr.....ok.
Dalam masa sejam, dua orang
yang berlainan pulak tu...
Nampak x awet mudanya macam mana?
Siap orang lain tgk boleh cakap
aku lagi muda pulak...
Extra 3-4 tahun tu... (:

Astaghfirullahalazim...
mintak di jauhkan dari
sifat ujub dan riak.
Thats not the main point that I want
to focus on right now.
But how Allah had entertain me
by His special way.....
He knows best. 

Selalunya kalau tengah semak kepala
mau lupa jugak macam mana
nak senyum bila jumpa orang.
Tapi Alhamdulillah hari ni
xtau la Nur ape yang diberi
sampai dalam hati boleh rasa yakin
yang semua kekusutan ni akan ada
pemudahnya...
Aku yakin itu.


Mungkin aku tau apa asbabnya...
Mungkin....
Will share here later...


Thursday, June 13, 2013

Ku mohon...

Pada Dia ku mohon petunjuk...
Pada Dia ku mohon di berikan ketenangan..
PAda Dia ku mohon di beri kekuatan...
Pada Dia ku mohon dipermudahkan urusan...
Hanya Pada dia tempat selayaknya
ku memohon pertolongan, perlindungan
 dan tempat ku berserah.....

Amin.....

Sedih...sedih...sedih...

Where are you Mr. Ladybird?
(or should I call Mrs/Ms???)
No!!! Mr LadyBird jugakk
I cant find it since two days ago
and what make the situation getting worst
was I cant recalled when the last
time I hold it and where.... :(
Triple sad...
Nope. 
More than triple...

p/s~ missed and missing my precious Mr LadyBird :( 

Monday, June 10, 2013

Ber'golf' di Citta Mall

Aci tolak aje (:

Strategi kemenangan

"Padang" Golf

Thank you Nabila for the treat (:
First time merasa pegang besi golf,
pukul bola golf....huhu
And thanks for the wondermilk cuppies too.
 Sedapppppppp sangat.

Very very very chocolate cupcake
sangat sedapppp.
*not in picture sebab dah ngapp dulu 



Share the joy

Masyaallah...alhamdulillah..
my dear friend from primary school
is talking about contraction of her
second baby boy (':
I cant suit myself to be in
her shoes since only the
mother can feel the pain, the joy of pregnancy.

Semoga selamat bersalam dear (:

1st Class !st Sya'ban

Alhamdulillah everything went well
for this time being.
Hopefully me myself  may create
 my own miracle.
New spirit for new semester (:

#istiqamah please cik Raihan

Friday, May 24, 2013

Bila lagi?

Awak...
bila boleh buatkan kite potato salad lagiiii???
nak potato salad...
nak potato saladdd.........
nak potato salad...
nak potato saladdd.........

nak potato salad...
nak potato saladdd.........nak potato salad...
nak potato saladdd.........

nak potato salad...
nak potato saladdd.........nak potato salad...
nak potato saladdd.........

nak potato salad...
nak potato saladdd.........nak potato salad...
nak potato saladdd.........

nak potato salad...
nak potato saladdd.........

nak potato salad...
nak potato saladdd.........

p/s- I miss u





end of intersession

Tomorrow will be the
closure of my intersession here
at Jengka tercinta -_-"

Syukur dah xlama
semuanya akan berakhir.
Dekat sini apa ja yang kami x buat?
macam2 cara dah
especially when it comes
to get water sources.

Yes another big fatty greasy problem of Jengka
adalah tersangat-sangatlah selalu
terputus bekalan airnya.
Satu pekan out of air with reason
paip air kat pondok pak guard
pecah!!!
Dan satu pekan Jengka lain semua affected.

Apa cara je yang kitaorang xbuat?
Mandi dekat library sudah...
keluar kampus cari air pon sudah..
bangun pagi packing baju, buku,
toiletrist  semua mandi dekat 
toilet blok academic then terus ke kelas pon sudah...
curi-curi mandi kat toilet lelaki pon sudah...
(:

sekian dulu.
Got to date with my real book.
Till then xoxoxo

Sunday, May 19, 2013

Mix feelings

Currently at Shah Alam to attend 
my friend's wedding.
Semalam time jalan2 kat GM
my fon hilangggggg!!!
Haishhh...tak boleh nak cakap apa.
Salah sendiri sebab tak pandai jaga barang.
Si tukang pungut tu dh memang tugas dia
untuk ambik bila dah nampak
orang tinggal sepah-sepah
dont botter to contact any of my call log
untuk trace balik tuan fon untuk
pulangkan balik fon tu kat aku.
Mungkin beliau assume aku memang saja
tingal fon tu
khas untuk kemudahan komunikasi beliau.
Mungkin....

Takat tu je jodoh kita ye Chiro (':
Tenkiyoo la kepada pak Najibbi
yang menyediakan bantuan rebate
untuk golongan belia kekurangan ni.
Ken jugak la cari tepon untuk menyambung
kesinambungan komunikasi masa kini aku.
sekian.

Thursday, May 9, 2013

Result part 5

result part 5 out today.
Slah email punya pasal 
kena la tunggu lewat sket.
I'm so scared sampai dua hari
before result kepala dah denyut
macam tunggu masa nak pecah.
Siap dapat nightmare lagi.

Test semalam pon macam t@!k je.
Tak tau la ape benda
yang aku boleh buat dengan betol.
Benda mudah pon salah,
benda senang pon tak kena...
So much of silly mistakes..

p/s- seronoknya tgk Dr. Fazley, muda2 dah ada Ph.D..happy married ife, masuk masterchef pon menang... now dah nak jadi pastisier pulak. Belajar pastri kat Paris siap.

Wednesday, April 24, 2013

Do make me understand

After 5 days here,
I still can make myself assured of
any reason why every single sinki
kat sini xde paip saluran air ke bawah.
Cant u imagine?
Just sinki berlubang bogel macam tu je.
Basah kaki bila nak guna.
Geli ok!!!
Nak gosok gigi, cuci muka...
semua la rasa geli..
Adoyaiiii

p/s~ seems like cik raihan macam asyik nak complain je everything about Uitm Jengka....
Bukan macam tu, others is tolerable.. but the sinki!!! Not At ALL!!!

I miss everyone..everything..

Already been here for 5 days.
-_-"
Jejak kaki kat bumi JEngka
terus teringat nak balik utara..
Here, talking about Penang is like
talking about unseen heaven
which never been appreciated before...
No need to be told,
of coz Penang is millions time better than here.
Not just the place, but even the campus itself.
But still, Jengka is not too bad. 
Just certain sight of here is...errr

ok, enough.

Long lost

Managing my life.
Still in adaptation phase.
I'm here at Jengka for a month.
I'm doing intersession -_-"
Serve me right!!!

Sendiri cari pasal sampai terpaksa
buat intersession...
Cant share the beautiful natural view 
of J Town a.k.a Bandar Jengka.
Will be uploaded soon

Friday, April 12, 2013

flu...fluuuuuu

Demam selesema mungkin... Nasib baik dah nak balik pon. Boleh bermanjaan di rumahhhhhhh

Monday, April 8, 2013

morning ranting

me is hungry
i love to have some cake
which is impossible for me
to get any right now
=___="

Gudnite then~

Thursday, March 28, 2013

Kriukkk..kriukkk

I am hungry
and I know just posting
this entry doesnt help
to fill up my stomach.

I thought that eating alone
is okayyyyy
nut actually teman makan tu saaaangat penting.
We'll have better feeling kalau ada teman kot.
Maybe dah terbiasa
dengan home style yang akan
teman adik beradik lain makan,
walau pon kita x join sekali.

Alang2 Mira Syaheerah
dah ajak bater (mcm mne eja ntah) meggi
Jommmber meggi bersama


2Gather.Housemates.Roomates

5 out of seven

First time outing together-gather (^_^)
We never spend much time together..
I mean, OUR time.
Except  for last bday celebration.

Kitorang bukan satu batch..
So banyak busy dengan hal masing-masing.
But still, we build a good team together.


p/s~ Credit to mira besaq coz sudi teman me while others tgk wayang (:


M.I.S.S

Missing him....

Sebenarnya saya isteri dia

Dah keluaq kat tv dahhhhhhhh!!!


Dah beberapa bulan beli novel nie.
Baca x sampai 50 pages pon.
Tuptup dah keluaq drama siap.
Aishhh...

Beli pon atas tiga sebab,
1. Gian nak beli novel.
2. Alang2 beli, biaq yang tebal
3. Cover dia ada tulip...hewhew

Nak yang tebal, bacanya tak jugak

Tizz Zaqyah as Syaf okeyhhh!!!

p/s~ Sementara nak baca buku nie, dah khatam 3 buku Cecilia pon. Aishhh..ayat novel melayu ni memang sesuai untuk drama...


Wednesday, March 27, 2013

.:Guilty:.

Unconfortable feelin'
She need me.
I'm her only sis.
Sorry Alang...esok kakak call balik :'(

(x_x)

Rindu puan emak yg sangat banyak.
......
Rindu..
rindu...
rinduuuuuu...
dan rindu lagi......

Saturday, March 16, 2013

sabar je la....

Time2 mcm ni la
fon nak buat hal pon...
Whatsapp dah diceraikan pulak..
Wish to have my own new gadget..
Asyik pakai barang org xnak je :(

Goodnite

Missing my pillow-talk partner.
Have a ....

baru nak post dah mcg daaaa

Wednesday, March 13, 2013

Sup "0"

Satu hari Tadi order sup kosong dekat makcik FC
..
Me: Makcik, nak sup kosong ada dak?
Makcik: Ada. Nak bubuh apa?
Me: Bubuh apa? (*dalam hati dah..bubuh apa apa?)
Bubuh apa? (terkeluaq jugak kat mulut)
Makcik: Haa, dalam sup nak bubuh apa?
Me: Selalu makcik bubuh apa?
(wondering about kiub Knorr @ maggi @ perisa sendiri)
Makcik: Ya laa...nak cendawan ka..apa ka?
Me: Haa...cendawan pon boleh la makcik -_-"

*Mana tau nak kena specific dengan makcik ni.
Kalau nak sup cendawan tak ke memang
kena habaq sup cendawan,
aku memang yakin xkan sampai kat tangan
sup dalam cup macam Pizza Hut punya!
Lagipon....yela,
makcik saya tau jugak pasal sup ayam,
sup daging sup ekor.
Saya just nak sup kosong.
Mungkin lepas ni boleh habaq sup "O"

p/s~ Mesti perception makcik tu kat aku dah merudum. "Ni nampak sangat jeneh anak dara satu apa pon xtau ni. Sup cendawan pon payah nak habaq."

Unsaid

There will be somethings
better to be left unspoken....

Tuesday, March 12, 2013

2 in 1

Kesedihan dalam kepenatan.
Seriously I will definitely bum bum
terus after paper ECW ni nanti.
Need to hibernate.
Do keep calm
for just another
3 hour +.

You make my day

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih
Sedih sedih sedih sedih sedih sedih

p/s~ I am sad and the feeling is infinity. TQVM.