Sunday, February 26, 2012

We was Ribenas.


Time form bapa ntah...
macam time prep pagi ja ni..

Belakang dari kiri:
Najah, Murni, Sya, Ira, Fatin, Dayah.
Depan dari kiri jugak:
Che Sue, Alifah, TAsnim, Yana, Erma.

Miss this time...
Miss those friends...
Friends and beautiful moment
that cant be replaced.
Impossible to get those great
friends ever again.....


Cry If it could make U feel better

Saturday, February 25, 2012

Missing her...

I miss this gal biggggggg time ('=

To think..again..and again..

Ramai yang silap dalam bergerak ke arah kebaikan adalah:
Mereka bergerak ke arah kebaikan,
tetapi mereka tidak meninggalkan kejahatan.
Maka akhirnya kebaikan yang dibina akan runtuh,
kerana kejahatan yang masih dilakukan. 
-Hilal Asyraf-


Tuesday, February 21, 2012

HaTi

♥♥..HATI..♥♥

bole jd skeras batu..bole jd ssejuk
ais..bole jd serapuh kca bole jd
scantik taman..

tp hakikatnye, ia cuma seketul
daging diciptakn Allah dlm 1
mekanism yg sgt kompleks yg
dnmekn manusia..

~> yg membina kekuatan hati itu
sendiri brgantung kpd tahap
ketebalan & kekuatan iman ss0rg
yg sentiasa tunduk dibawah
kekuasaanNya sambil berusaha
tuk meraih redha dan rahmat
dariNya..





kopipes from dayah (=

Sunday, February 19, 2012

Part II : 11.02.12 (bet0l2)

Actually tak tau nak start macam mana
Part II : 11.02.12 ni.
Pagi kejadian keluar.
Pastu Incek boss ajak keluar
and adala time dy cakap taktau
nak bagi apa for my birthday.
Dan dia suruh aku request apape je that day.
Nak mintak mendanya?
Memang takda keinginan apaper pon.
Seriously takde benda nak mintak.

Bukan senang tau nak
fikir benda apa kita nak pow 
orang bila dah ada offer camtu.
seriussss susahhhh...
Kita dah tau nak mintak apa,
kalau rasa nak kasi,
belikan je la benda apa pon.
Lolipop pon takpe....buku catatan pon ok.
Orang bagi mestila kita terima...
kita akan suka punya la!

Sampai satu tahap tu dah 
macam di kejan2 pulak
mintak je pape pon.
Anything, but at least kena ada jugak.
Adoiii la....
Time tu, seriously dalam hati tu.

"Apasal la tak paham2 ni,
beli je la apape pon.
Asal benda tu aku tak tau...
baru la rasa tekojut sket.
Baru la seronok.
Tak best la kalau pilih sendiri,
orang bayar!
Baik beli sendiri je teros. dah lama cakap
 takde benda pon nak mintak kat awak lagi."
[monolog dalaman]

Bila keluar isu migrain la ape la..
Hurrm.... dah jadi macam..

"Orang pon pening jugak fikir nak beli apa 
time bitrhday awak tu tau!"

Nasib baik tak keluar kat mulut je.
Sabar sikit...really dont want to ruin
all the mo0d that day.
Lagipon memang nampak sikit la
orang tu muka tak cukup rehat.

Nasib baik sabar..
Ada jugak hikmahnya..
Sebab, seriously tak tau yang awak
dah penat cari and try to
completekan semua 21 hadiah tu.
Yang dah ada 19,
lagi dua tu je awak suruh orang pilih sendiri.
Lagi super duper surprise
dari yang orang boleh imagine.
Sorry awak....
Dah salah faham kat situ....
Sobsssss...ampunnnnnnn ('=

At the end...
faham jugak, apa yang awak buat
semuanya bersebab.
Dan memang you always have my trust.



Sampai dah

Alhamdulillah seronokkkkk.
Semalam parcel from Anis and NAbil
selamat dah sampai rumah.
Seriously excited nak balik tengok sendiri.


 Punya la payah Incek Skynet tu
nak jumpa rumah.
Haisshhh..padahal rumah beliau pon
area2 tu la jugak.
PApepon, parcel tu dah selamat sampai dah.
Kalau tak salah ni la
design tu, sebab pink ada dua.
KAin pasang sekali dengan shawl.
Anis bawak balik from India.
Share ngan Nabil as my bday gift.
 Tenks uollssss....... (^_^)/

Really Me


Dolphin biru tu exactly like mine (=

Dan selau jugak terjadi benda2
macam gambar ni berlaku kat aku.
Dan selalunya, bila dah bukak mulut
mengadu kat sesape direct teus jumpa.
Dan saat itu jugakla ayat2 umpama

"Haaa..tu la cari jagan pakai hidung."
Dusshhhhh...

"Lain kali jangan  cari barang pakai mulut, guna mata."
Oucchhhhh...



Sentap?

Masing-masing pon ada cara sendiri nak
tunjuk protes.
Kau dengan cara kau...
aku cara aku...
Aku tak mintak kau faham aku...
Dan kau jangan aspect semua orang macam kau.
Seriously aku kalau boleh
nak avoid posting anything
bila mo0d tengah tak stabil.
Tapi kalau still ada yang nak terasa,
sila la ambek!
Kalau tak kena mengena tak payah la nak
sentap-sentap.
Dah memang blog ni atas nama aku kot.
Kalau dah tak mau terasa,
jangan nak amek tau.
Kau kalau nak post sila,
buat kat blog/fb/twitter sendiri.
Tak dak sapa nak halang.
Dan aku tak akan saman pon,
even in case memang jelas there are
anything about me inside.
Setiap orang ada limit.
Tolong...jangan nak uji kesabaran orang ok!

p/s~ Banyak je benda nak confess, tapi masih sedar ni bukan caranya. 

Part II : 11.02.2012

Second part ni actually should be
the first, kalau nak diikutkanla.
Tapi dah tersalah manage so,
takpe la...

Ok.....
tak tau la nak cerita apa..
Hurrmmmm...
Sesat sungguh aku hari nie.
Laterla buat entry pasal tu.

p/s~ Blurr nak tulis macam mana....sabar ok. (=

Saturday, February 18, 2012

Bila lagi?

Last time balik kejap 
kat rumah.
Memang ada niat nak buat kek batik.
Tapi time tu malas nak
keluar beli barang....
[padahal kedai depan rumah je]

Hurrmmmmmm...hari ni
nak buat pulakkkkk.
Tapi tak balik
dan dekat Delima nie apa yang ada?
Nak buat roti telur pon
tak lepas.

Part I : 11.02. 2011

Dah dekat seminggu dah pon.
Tapi banyak sangat aral nak
mengupdate bel0g ni.
Tak boleh nak upload gambar la..
Sebab fon tak dapat transfer gambar.

Seriously tak tau nak start story macam mana.
Sebenarnya point utama nak cerita pasal
hadiahSssssssssss birthday ari tu la.
"S" tu patotnya ada 21!
Sebab ikot jumlah hadiah yang dapat tu,
sempena umur yang dah menginjak 21.
[bukan tua, tapi dewasa]
Remaja lagi tak 21 tu??! Aku tak tau...

Tetiba baru aku perasan birthdate
aku tahun ni pon cun jugak.
11022011
Lawa  la kan??!
Ke..aku sorang je perasan lawa?

ok cont.
Listkan terus je la all those 21 gift tu.
Every single thing pon aku sukaaaaa.
Sangat-sangat dan sangat.

1.
Aquarius

2.
Bitrhday card (=


3.
Serius sukaaaaa sangat frame ni.
Terima kasih, awak.
4.
Dolphin's phone chain. 

5.
Lovely dolphine (=
6.
Chocs

7.
Sunflower from
Mista Sunshine (=
8.
Peringatan untuk
saya yang malas makan ubat. sekian.

9.
Phone chain hantu terbeliak

10.
Love u always
[beg lipat2]
11.
<3
 12
Always have this with me..
13.
Little match
 14.
my favorite wardrobes freshener. 
15.
Thumbdrive..
I love Lady bugs..
less than i love you
 16.
Gelapppp...macam awak.
[ring case]
 17.
I thought it was glass
but just plastic.
But still, I love this much (=
18.
Cute and cuddly,
smells like strawberry. 

19.
Ni pon kira hadiah jugak.
Semua pon letak dalam nie....
Lagi yang ke 20 ialah kek
yang mana tak sempat amek gambar
sedar2 je kitorang dah makan
sampai tinggal half.

Dan paaaaaaling penting and
the most special presents after all
the unseen video.
Thanks awak....
Seriously orang mengaku....
awak memang sangat-sangat
ALIEN!!


p/s~ No words can ever describes how I feel.....sobss!

Wednesday, February 15, 2012

KuCiWa

Dah semangat betol nak 
update bel0g hari ni.
Dah beberapa hari tinggal.
Tapi kuciwa sangat sebab taboleh nak transfer 
pitcha...
Kalau dah taboleh sangat terpaksa
jugak guna pictcha yang
lebih background dari subject tu (=

Sunday, February 12, 2012

thanx

tenkiyo0o0oo0o0o.......
seriously most of them are unexpected.
Orang rasa ramai jugak yang impressed 
dengan semua yang awak buat untuk orang.
sekian.
Entry pendek untuk awak
entry panjanggggggggggggggggg esok2 ek?

Saturday, February 11, 2012

Dah tau dah...

Betol pon..
Memang bayar trough bank in the money je.
Tak pernah lagi shopping online.
Nak kumpul duit dulu nanti boleh beli.
Before ni tak perasan pon
cara nak bayar mudah je.
Haisshh..kalau tak maybe dah lamaaaa beli.
Punya la lamaaaa dok usha je
sebab tak reti nak beli macam mana.
Kalau Gummi tau
mesti dia claim aku n0ob  nie.. -__-"


ALHAMDULILLAH...

Daisypath Anniversary tickers


Syukur dapat peluang bernafas lagi..
Tak tau nak tulis apa kali ni.
M0od tak best sangat.
Tapi...hidup masih perlu diteruskan.

Happy Birthday to me 
MySpace

Friday, February 10, 2012

Nak tapi..

Nak update pasal pengalaman baru
hari nie..
Tapi dah mengantok dan letih sangat.
Till the next post je la
InsyaAllah...

Explore. Dream. Discover

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” 
― Mark Twain

Thursday, February 9, 2012

Tentang Rasa


Layan jugak..
0st Vanila Coklat.

Tetamu tak Diundang

Serius tak boleh belah sekarang ni.
Dengan populasi Charlie yang kian meningkat,
serentak dengan itu entah dari
mana-mana ntah semut merah pon turut
bersekedudukan dalam
rumah aku kat Delima 5-05 nie.
Dulu takde pon.
Mungkin sebab aku dah bertambah manissss..


Kalau menumpang tu buat la cara menumpang.
Kena jugak jaga adab sopan.
Inin tidak ade ke patot
semut-semut ni masok dalam pastik gula aku.
Dah ikat ketat-ketat pon plastik tu.
Tapi semut tak sedar diri ni
punyala gigih gigit plastik gula aku dan
menyelinap masok senyap2. 
Plastik tu tebal kot....

Dah la tu, 
bila kantoi je ngan aku yang diorang ni
dah menceroboh mula la pura-pura
pakat lari kuar dari plastik tu.
Haaa..tau pon takot.
Adala sekor dua yang lagi takmau blah tu
belakon konon-konon cari jalan kuar tak jumpa.
Melilau je atas bawah plastik pastu
masok celah2 particle gula tu balik.
Padahal mulut plastik tu besar kot.
Tipula kalau nak claim yang tak jumpa exit.
Cehh....drama.
Padahal taknak kuar.

Dah tak boleh bagi muka ni.
Gula pon dah nak abes dah.
KAlau boleh, tak mau la beli baru lagi.
DAh nak abes sem dah pon.
S0, aku dah ikat guka tu ketat-ketat
then gulung, gulung, dan gulung lagi dalam
another layer of plastic.
Rasanya dah sesat nak cari tu.
Pandai-pandai la pulang kepangkal jalan
wahai semut-semut sekalian.......

Kriteria?? Hurrmmm...

Tadi berwarung kopi dan
Nasi Lemak Kopi 0 sebentar
bersama Zaim dan Big Boss.
Demand bet0l kawan sorang nie.
Berjela kriteria dan ciri2
gadis pilhan nak mintak aku tolong 
carikan..kononnya.

Nak yang putih la...
tak banyak cakap la...
Sopan santun bagai...
Haaa...memangla aku nie matchmaker handalan.
Mana la reti nak suggest2 ni.
Takat ni yang mana pernah
tolong suggest kat kengkawan takdak pon
yang survive.
S0, amat jelasla keberkesanan
memilih aku nak tolong jadi match maker nie.

Sebenarnya aku sendiri takdala
nak tetapkan kriteria specific.
Salah satunya kalau boleh takmau la smoker.
Bukan apa pon..
even Incek Ayah sendiri seorang smoker tegar kot.
Aku just taknak smoker sebab
tak tahan bau asap rokok tu.
Sesak dada kot..
Lagipon secondhand smoker kan
lagi bahaya risikonya?

Ok. Next and the only one la kot.
Aku rasa cukupla takat tau
hukum agama.
Tak perlu nak berkopiah berserban pon takpa.
Rasanya itu dah merangkumi semua.
Bila orang yang tahu hukum..
ada pegangan agama, 
dah tak perlu risau benda lain.
Takkan orang tau hukum nak tinggal solat?
Kalau orang solat takkan nak
buat perkara yang bukan2?
Kalau dia tak buat yang bukan2,
tak perlula kita nak risau.

Lagipun rasanya kalau tanya semua orang
memang boleh je nak listkan.
Kita nak partner yang macam tu..
macam nie...
tinggi... suara sedap ke..
pandai masak ke..
pandai panjat pokok ke..
reti berkayak ke..
[contoh semata-mata]
tapi once kita dah suka somebody tu
kita tak perlukan sebab untuk explain
kenapa kita suka dia.

Bagi aku, benda tu rasa sendiri..kat hati.
Naturally rasa comfortable.
But still kita tak tau sapa jodoh kita.
Tapi jodoh tu takdir yang boleh diubah-ubah.
Kita boleh berusaha untuk tentukan
dengan sapa kita nak hidup.
[copy sket ayat blogger aritu]

Tak perlu kaya untuk happy..
Tak perlu hidup mewah untuk bahagia..


p/s~ Cukupla takat tu dulu kot. Cont next time..insyaAllah.

Wednesday, February 8, 2012

Habes dah!

Entry before nie sekadar
nak buang rasa tu je.
Dah biasa macam ni.
Selalu sangat macam nie.
Benda takda pape pon..
Memang dah dia macam tu...
Cik Ckah, sila kawal emosi anda.
Positive thinking all the time pleaseeee..

Tortured

Maybe I am the one
who over thinking about this.
Tapi sungguhla, aku sangat
tak  boleh kalau somebody tu tersangatlaaa
senyap...tak bercakap..dan buat tak tau
kat aku.
Not to say kena layan ke, sembang banyak ke
but at least janganla sampai
rasa macam aku ni
invisible pon ye gak.
Not to blame anybody but somehow
this situation always buat aku
terfikir yang aku ada salah cakap ke?
Ada buat orang terasa ke?
Ape salah aku nie??
uishhh...serius tak nak la
sampai ada orang terasaa ngan kita then
kita tak sedar, pastu tak dapatla nak
say sorry.
Seriously perasaan ni sangatla tak best!

KBYE!!!

p/s~ This is not the first time and I bet it wont be the last to0...

Padan muka!

Padan muka sendiri sebab degil.
Selalu sangat tak mau dengar
nasihat orang.
Hari ni macam kena tulah je.
Selalu kalau tak dengar cakap mak
mesti menyesal.
Hari menyesal pulak tak dengar cakap
big boss..

MySpace

TAdi dah kena suruh singgah 
Unit Kesihatan amek ubat sapu Charlie.
Tapi degil...bajet tak amek takpe la kot.
Selalu pon ok je.
Haisshh...kali ni pulak
bila tak amek dah kembung-kembung tangan aku.
Padahal part yang kena tu sikittttt je.
Balasan tak dengar cakap ke??
MySpace

Hurrmmm....syukur tak sakit.
Tapi takut sikit sebab macam merebak.
Hopefully esok pagi bangun tido
dah elok balik. 
Diri sendiri pon geli nak
tengok tangan bengkak-bengkak.



Geraaaammmmm vs Scary

MySpace MySpace

Serius geram gila kat 
Persatuan Charlie2 Sedunia.
Asal la malam ni active gila nak mati??
Dah la pagi tadi aku hampir2
tertelan seekor Charlie hidup!
Ewww..sumpah geli.
Nak termuntah.
Charlie kureng asam tu masok dalam 
air minum aku...cehh.
Geli tekak wei...

Malam ni pulak berpuluh-puluh ekor
pakat mai hurung.
Sungguh tak larat nak tepis..'Tak larat nak jentik..
Merayaaaappppp je mereka-mereka ni.
Tak tau la apa dosa aku
kat kaum cilik nie
sampai gaya berdendam 
demikian rupa...
Parut lama pon tak hilang lagi.
Bio0il dah nak kering dah sebotol.

Tuesday, February 7, 2012

Picnic-ing

Ser0nok berpicnic petang tadi.
Lagi ser0nok kalau ada ramai2.
Tapi plan macam-macam...
Kekangan masa lagi...hurmm...
Tapi takpa la
picnic bukan dekat seaside pon takpa 
as long as ada awak

MySpace

Rezeki..rezeki..Alhamdulillah.

Tak sangka ada jgak Paparazzi kat
kawasan sekitar..
Aisshh...candid pitcha yang telah
di EKSPLOITASI!


Ada je orang nak cakap aku makan banyak.
Padahal nasi goreng kampung tu
wa punya!!
Lain2 tu suma mamat German celup punya.
Orang kampung macam aku ni
mana la reti nak telan pizza2 nie..
Tekak tak recognize...hehehe

Mula2 memang saaaaangat lapar.
But last2 suap baru 2-3 sudu..
Dahhhhh..kenyang! Burrpppp!!
Alhamulillah..
Nasi goreng separuh, share pon tak habes..
Pizza satu slice je...
Lain2....sapa lagi yang makan baaaanyaakkkkkkk.
Mestila ------ ANON!
The rest..tapau.

p/s~ Thanx awak...Btw, told puan emak that I had dine with u. Then she replied "Asyik berkepit ja...." errr...krukk...krukkk

Oh..betulkah dia??

Tadi rasanya macam almost
nak terserempak with somebody
that I wanna avoid so much 
 in my life.
Tadi ternampak kat bumi Penang ni.
Syukur nasib baik sempat elak.
Lagipun, taktau betul beliau ke tidak.
Dah petang pon...
Rabun-rabun ni nampak orang pon
kembang-kembang je suma...

MySpace

p/s~Jantung dah lari rhythm mengalahkan balapan 4x400 daaaa tadi 


0pen TabLe

Malam nie kat PokSen
Incek T0kwan 0pen table kat Rest. Alia.
Arrgghhh...sumpah jeles kot.
Ramai-ramai plak tu....
Plus T0k Baru lagi....
Pak Y0t balik...
Paknjang pon satu family..
Puan Emak, Incek Ayah dan Alang pon sekali.

TApi takpa jugak la.
Bukan aku sorang yang tersesarrrr.
Makndak takdak...
Abang takdak....
Adik pon tak balik...
Along kat Sarawak....
S0...boleh terima (=i 

0n the f0n cakap nagn my parents.
Told puan emak that I will claim
another dinner since
aku antara yang tak join.
Mak cakap habaq kat ayah sendiri.
Aaaaaa......akey.
Cakap kat ayah as reminder jugak,

"Ayah, this weekend birthday kakak. 
NAnti balik nak ayah belanjaaaa."

"Bollehhhhh!!! Habaq mai nak makan apa.
Semua pon boleh!"

Makkkk aiii...semangat sungguh.
Sebijik macam Incek Fitri Izzat yang sarkastik.
Satu koloni rupanya mereka ni...aishhh

Monday, February 6, 2012

Menabung Amalan Mulia


Cerita menabung


Nice story to be shared.
ok. A bit related sebab aku pon sukaaaa
sangat menabung.
Since tadika dah di ajar menabung.
Primary scho0l pon menabung...
Masok sec0ndary scho0l pon
masih menabung,
cuma bezanya dah pandai korek2
bila nak t0pup and beli
kehendak yang macam
akan di reject kalau request kat mak ayah.

Seriously even bel0m ada my own baby,
rasa nak je belikan dia tabung siap2.
Ser0n0k menabung nie.
KAlau aku, rasa excited sangat.
Tambah lagi kalau dapat coin 5 kupang....
kalau ada orang bagi 5 kupang 
untuk masok tabung.
Sekarang jumlah tabungan makin bertambah.
Dah beraaat gila..hehehe
Such a victory when you
see and touch those coins.
Puas hati...

p/s~ Sila klik link di atas sebab cerita Kak Mel sangat best. Aku tak pandai nak bercerita sehebat dia. Tapi aku faham sangat apa dia rasa...apa dia fikir.  MySpace

Macam..tak mengantok

Macam tak mengantok pulak malam pagi ni.
Tak boleh nak lelap pon..
Salah aku jugak, sebab sekarang
masih lagi terpacak depan lappy.
Mananya nak generate  mo0d mengantok.

MySpace

Dah dua hari...
esaimen adala bergerak kot seinci.
Aishh...malasnya Cik Ckah ni!!
Kalau balik lagi la...
jangan harapla nak bukak buku.
ABC pon dah tak kenal.

Pape pon...nak layan 
Bicara Hati episode 2 kejap.
Baru je start tengok tadi.
Saja nak try sebab dah penah 
baca novel nie zaman sekulahh duluuu 


Sunday, February 5, 2012

Faceb0ok, Twitter, etc

Seriously dah lama rasa nak
tutup semua account twitter, FB.
Biar je takde pape ter0s.
Dah lama jugak sedar yang bila ada 
benda ni semua makin bertambah
tompok-tompok hitam kat hati.
I tend to judge others.
Even to my best friends, close friends...
Dan perasaan itu sangatla tak best.
Rasa berdosa...taubat kejap
pastu buat lagi...
*istighfar sekejap

Sometimes I always think that
better for me not to know anything
rather than know everything and then
starting t0 judge them.

Pat0t tak fikir ,  ape pon salah diorang,
itu antara diorang dengan pihak berkenaan.
Ataupun, kalau perkara lain...
itu antara antara diorang dengan Allah.
Yang mana patot tegur, kita tegur,
and as long as they are nice to us
then why should'nt we 
be go0d to them t0o??

Selalu sangat remind diri sendiri,
bila nak marah orang, 
fikir tak elok pasal orang
why not pause a second then 
think about their go0d qualities..
fikir pasal benda2 positive pasal dia...
perkara baik2 je pasal dia.
Kenapa nak timbulkan hal yang tak sedap
sedangkan baaaaanyak lagi
benda "wangi-wangi' untuk dikenang.

Setakat ni, ada perkara yang berjaya,
ada  jugak yang tak jadi.
BAnyak lagi nak kena muhasabah diri ni.
Umur makin bertambah..
Dosa pon sama...
Self-repairing need to be done
everyday...
every single second...
sebab kita tak tau limit kita kat dunia ni
sampai bila...

Baju kurung

Tiba2 rasa nakkkk sangat pakai baju kurung.
Saja2 ja nak pakai.
Bukan nak pegi kemana-mana pon.
Tapi takot pulak housemate/roomate kata
  buang tebiat.
Kalau kat rumah ni dah boleh pakai tanpa ragu2.
Adik2..mak ayah dah biasa.
Dan memang kat rumah kalau
tak kemana-mana pon
pakai je baju kurung saja-saja.

Mr. Saxobeat


Lagu ni asalnya Alexandra Stan yang nyanyi.
But seriuosly, Tasha's voice feat Shamim are not bad at all (=
Rasa macam masok zaman Zorro pulak....

* Cik Yana la yang introduce me this song.

Saje nak tershare

 “The best property is a tongue which mentions Allah, a grateful heart, and a believing wife who helps a man with his faith.”  (Tirmidhi, 2275; Ahmad, and Ibn Majah)

Malas pulak

Sebenarnya teringin sangat nak update blog
pasal sesuatu.
Susah nak cakap mulut..
lagi senang type je..
tapi.....malas pulak nak fikir
dan susun ayat mlam nie.
Maybe next time  la kot.
Sungguh malas gilakkkk!!!

Saturday, February 4, 2012

Ouch!!!

Rasa sakit tiba-tiba.
Sakit sangat-sangat.
Padahal benda takde
pape pon....
Ok..
Schiqah Raihan kan manusia.
Anda normal.
Tahniah.

Kita serupa

Kesan tak jawab call petang tadi
punya pasal, ada jugak orang tu
jadi m0od angin lintang.
Scary...sikit.
Samala kita, time nak cakap kalau
tak dapat nak cakap
pastu dah hilang melayang.
Terus tak jadi nak cakap..
Langsung tak mau cakap.

Tadi ingat nak share cerita.
Tapi kena pulak mo0d angin lintang tu.
Penat kot...lapar pon jugak kot..
Tak pe la.
Cancel terus...no postpone2.

p/s~ Takmau la cakap dengan sapa2 jugak.

Phone Call from Malacca

Tadi petang, on my way to pasar malam
abang called.
Macam sedih ja ayat.
Siap tanya lagi kakak dia ni
tak ingat kat adik dia ke?
Adoii la adikku sorang nie.

Statement tak boleh belah..

"Orang kata kalau kita ingat kat orang,
orang tu pon ingat kat kita jugak.
Aku tunggu ank call dari pagi
tapi tak call2 pon.Selalunya kalau teringat 
ank yang call aku dulu...."

Time dia call tu pon dah pukul 6 petang lebih.
Kesiannya la hai dengar
cerita adik aku sorang ni.
Fahamla, dah lama tak jumpa.
Nanti midsem kita jumpa ok Bro (=

Khatam Sudah!

Done watching movie

"Hafalan Shalat Delisa"

search youtube, ada je full movie
teros sejam 40 minit.

Seriusly saaaaangat menyentuh hati.
Tambah2 part 

"Delisa cintakan ummi kerana Allah,"

Dan lagi satu time Delisa buat amali
sampai tak sedar bumi bergegar
dan bangunan sekolah dia hampir runtuh
sampai la dia dah tenggelam dengan
air ombak Tsunami.
MasyaAllah.
Khusyuknya dia...hurmmm.

Banyaknya pengajaran cerita ni bila
jadi driving force untuk berfikir lebih pasal hidup.
Erti ikhlas..
Erti bersyukur...
Pentingnya hidup tanpa putus asa....
Dan paling penting, mesti ingat
buat sesuatu bukan untuk mengharapkan balasan.

Semalam tunggu loading kat youtube sampai
 tertido pukul 2.30 pagi.
Pagi tadi after subuh semangat gila 
terus sambung tengok sampai habis.
Dah siap download pon cerita tu.
Hopefully nanti semester break boleh
tengok kat rumah dengan adik2 dan Puan Emak. =)

p/s~ Muka abi Delisa tu sebijik macam classmate aku, Alam Shah. [uncle Smith tu hensemmm kot, macam Won bin] weeweeeettt..

See..jambang pon nak sama.