Monday, December 31, 2012

Sekali lagi

Blogspot tukaq style lagi?
hurmmmmm..... -_-"

Syauqi Fikry

Few hours more to go (:

********

Beza kita tak banyak.
Cuma enam tahun.
Masa mak lahirkan adik,
kakak pon berhingus sangat lagi.
Masih riang ria melompat gembira (:
Dulu adik lahir tak cukup bulan.
Kecik sangat... 2kg + ja.
Mak kata, selalu sangat adik tenggelam
dalam kain bedung...nampak jambul sejemput ja.
So, kakak tak banyak babysit adik.
Sebab masa tu kita sibuk dengan
dunia indah masing-masing.
Tapi sempat jugak cebokkan adik 4-5 kali (:
Sempat suapkan makan
berkali-kali jugak.






Sekarang dah besaq panjang pon.
Alhamdulillah.
Kakak pulak kena langut tengok adik.
(^_^)
Esok genap 16 tahun adik jadi adik kakak.
Terima kasih sebab jadi adik
yang sangat baik untuk kakak.
Selamat hari lahir adik Coky.
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

p/s~ Kakak sayang adik. Muhammad Shauqi Fikry Roslee (1/1/97)

Sunday, December 30, 2012

not now

Omg!!!! Its already 2am and I feel so penat......... ............and hungry too... P/s~ sesak....but much much better than 24hours before

Saturday, December 29, 2012

I'm afraid of....

First time that I ever feel Afraid of losing somebody. Yes. I am afraid of losing you. But yet I cant deny that I'm lacking in sooooooo many angle.... 360° all around. P/s~ ottokei?????

in.....outtttt

Tarik nafasssss.... Hembussss. *stabilkan respiration system sat. Tak keruan dah heart beat gua ni. One thing for sure, Kalau gua rasa remuk... Mesti dia lagi dah hancur dah... P/s~ have terrible feeling....useless also added into the recipe :(

Maaf......

Sesungguhnya aku tersepit. P/s~I do understand your feeling. If I'm in your shoe, I might hurt the same scar as yours.... Sorry wont be enough, but thats all I have. Love u (':

Thursday, December 27, 2012

Craving for chocolates

Siap dah chocs cake. kali ni lempaq sekali choc chips and almond chunks Less sugar but non-bitter... Just nice. Malas pulak nak buat topping ari ni. So, hari ni makan kek seksi. Kek bogeyyllllllll....hewhew
Rasa itu lebih sakit dari kena cucuk jarum drip dulu. At least dengan jarum drip tu I know what to do to reduce the pain. Tapi sakit kat dalam tu careful macam mana pon tetap sakit jugak. Bahkan laaaaaaaagi pedih..... Tapi xpa....at least boleh mengaku yang organ dalaman yang satu tu betol wujud dan mampu 'merasa'..... Rasa itu normal. I'm not complaining. You are more than perfect dahhh... tenkiyo. And I love u.... Nasib baik cepat sedaq yang 'Itu' adalah first love awak... Awak kenal dia dulu sebelum kita jumpa (: Lamaaaaaaaaaaaaa dulu. Dan 'Dia' buah hati terdekat awak....jugak penting. How can I say even a single word..... Then I can calm myself cause I difinitely know where my place actually is..... And I know that you never forgot bout my existence even in your dream kan?? p/s~ I have no intention to make you feel bad bout this. Sorry wukey....

Wednesday, December 26, 2012

Tadaaaaaaaa

Dapat dah benda-tak-tau-nama n
i. Dapat dah benda ntuk buat rambut nie. Excited nak try. Leceh nak buat kat kepala sendiri sebab x nampak hasil. Untung ada adik perempuan boleh jadi tempat practical.... As for me, tadi adik coky dah offer suruh tunjuk step camne nak buat. Hehehe....seronok ada orang main2 rambut. (:

Because of him..

I aint a doll lover... Not even bears. Since small i have more Small cars, the one with remote control, And of course those story book sets Of cerita tanggang, putera gunung panti, Buaya dgn kancil, mak siput anak siput...etc But now without Dokso I cant calmly sleep.... I miss him and all i cant do Just hug that purple with strawberry scent Dokso And closed my eyes... Everyday I just getting to miss him even more... P/s~gudnite my love. Sleeptite and sweetdreamzzzzzzz

Tuesday, December 25, 2012

Harapan

Sesuatu yang baik selalunya akan sentiasa dipermudahkan. Dilapangkan jalan... *harap2 semua pon begitu....

Friday, December 21, 2012

Bau dah....

Dah terbau scents of rumah mak ayah daa...
Tak sabaq nak balik esok (:
Home sweet home!!!
Takpela plan nak dating dengan 
bestie esok terpaksa cancel.
Redha je la......

Tapi nanti rindu kat Incek Boss!
Itu sudah semestinyaaaaaa... )':
Terima kasih awak sebab sudi teman
orang yang lambat cuti nie...
Orang selalu kacau cuti awak.
Patotnya since Wednesday 
awak dah boleh balik kampung dah....
Thanks love <3 p="p">

Thursday, December 20, 2012

Jatuh kasih

This is a story bout a gardener
of my campus.
I'm definitely confident 
yang aku dah jatuh kasih kat dia.
Pakcik tu nampak baikkkkkkkkk sangat.
And one thing special bout him,
something yang buat aku rasa
sangat rendah hati bila terserempak dengan dia,
pakcik ni akan bagi salam kat students yang
lalu lalang dekat dia
masa dia tengah siram pokok bunga,
sapu daun kering or etc.

Yes!!!
He's the one yang akan bagi salam 
then cakap,

"Nak pi kelaih ka? Belajaq elok2 cek...."

Sambil senyum yang
boleh terasa manis ikhlas dia kat situ.
Rasa sedih pulak.
Then after tu aku dah nekad,
setiap kali terserempak dengan pakcik tu
aku akan make sure
yang aku dulu akan bagi salam kat dia
before dia sempat bukak mulut (:
And takat ni Alhamdulillah
Pakcik tu cuma perlu menjawab salam je.
Bila tengok dia senyum rasa tenang je nak ke kelas.
Feeling macam perents hantaq kita pi sekolah.
Mood pon terkawal.

Terima kasih pakcik.
Terima kasih Ya Allah sebab
kirimkan pakcik tu untuk kami (:
Alhamdulillah

Jom Pi Pesta!

Tadaaaaaaaaaaaa......

Pesta Penang 2012

Ini semalam punya.
At last ada jugak benda bertiket.
Seronokkkkkkkkkk.
Seronok untuk macam-macam.
Suka sebab ada tiket boleh simpan,
seronok first time datang pesta Penang,
best sebab dapat try benda baru.

Yeap!!!
Normal funfair ride for peoples
yang selalu pergi dan selalu main those rides
takpe laaaaa...

Ni la benda alah tu..

Please noted that this is 
just one of the pitcha from Mr. Go0gle ok.
Kitorang dah pergi pon malam,
excited, cuak nervous
teros xde terfikir nak snap gambaq.
Mana dengan baru lepas dinner.
Rice grains baru nak menggelungsur
turun usus je, belom parking betol lagi
dah nak try benda yang buat isi
perot turut serta bergelimpangan.


Sumpah cuak!!

This thing akan start to swing us
until dia punya handle to 90 degree!!!
Feeling tak yah nak cakap la.
Yang menjerit pon memang bersepah.
Itu normal sebab memang menakotkan ponnn!!!
Masa tu aku tangah bayang kan
macam aku dalam flight yang few seconds lagi
akan mencium tanah.
Shaking habes.....
Lemah lutut and segala sendi badan yang wujud.
Boleh rasa la muka sendiri time tu
memang pucat habes. 



But at the same time
bila tengok orang2 depan kita
yang menjerit kuat2,
muka cuak tak hengat serta merta
rasa macam 
"0h ok, takpa. Kita takot ramai2!"

Of course there are others yang
lagi menakotkan.
Maybe next time pulak.
Kalau try all last night mau
nightmare tros malam tu.
Mungkin tak sedar jantung dah tercampak
kemana sebab takot sangat.
Masa kena swing tu tak sedar jantung tercabut
and terpelanting ntah kemana...
*ok , merapu!

p/s~ Tenkiyo0 incek boss sebab sudi bawak saya outstation semalam. 

Nota Cinta Kita

ByeBye

Actually semalam dah tulis
habes dah entry nie.
Malang memang tak berbau!
Betoll!!
Tak sempat lagi automatically saved
sekaliiii....daaaaaaa
Connection error pulak.
Pagi ni bila check balik lappy plak buat hal.
Semalam dah hibernate kan dia
sekali dia pengsan pulak.
Habes hilang semua entry asal
yang berkemungkinan besar
ayat2nya lebih manis dari yang ada sekarang.

Nasiblaaaa...
semalam feeling lain.
HAri ni dah lain pulak....
Whatever pon, happy holiday to my housemate,
merangkap classmate,
juga pemegang status Ex-ro0mate gua ni.
Untung boleh cuti awai 2 hari dari gua.

p/s~ Suka betoi beliau ni menconteng di board suci gua nie... (:

Tuesday, December 18, 2012

Morning

Silence and smile are two powerful tools,
smile is the way to solve 
many problems and
silence is the way to avoid 
many problems

Its ok

After few of blown-hearted incident
I'm stop hoping....
stop wishing that other people
can even merely understand my
situations....my condition...
or my blendered feeling...
I am not dare to do so anymore
cause even me myself can't really
specifically describe how I feel
and what I think.

p/s~ I'll fix the broken heart myself. 

Just my day...

Menyesal pulak tadi petang
tak singgah FC (foodcourt)
beli bubur nasi + sup...
Dah teringin balikkkkk!!!
Tadi masa kat library xde "lampu" idea
pulak nak menyinggah membeli beliau.
Susah jugak bila mood makan tak menentu ni.
Pagi breakfast sushi org belanja semalam,
nasib baik elok lagi.
No lunch and sekeping 
Gardenia Choco Raisins for dinner.

Maybe sebab unstable hormon
nak makan pon rasa tak selera.
Dah la perut rasa tak sedap...
Seronok sangat bila orang tersayang
sudi ajak me dinner with him! (:
I thought I might have a proper meal
for dinner.
Rasa semangat lebih sikit.

Actually since tengah hari I'm
thinking of asking him to spend 
few minutes with me.
Simple enough to just sit by my side.
Then I've been told that he already got
other plan...
ok. 

...............

p/s~ I ain't perfect, to much wise to know that I'm not go0d enough to comfort you, be your so0ther... I am trying. Go0dnite

Keanehan

keanehan yang menjadi-jadi.
Makin kerap pulak frequency dia sekarang..

Monday, December 17, 2012

Sejemput kematangan

Tetiba rasa yakin je
nak declare yang aku
dah makin bertambah matang lagi sejemput.
Biaqla tak banyak janji ada peningkatan.
Asalkan bukan makin berkurang
dah patut bersyukurrrrr sangat dah.

*Semoga hari ini lebih baik dari semalam,
dan semoga hari esok lebih
baik dari hari ini (:

Loose Monday

Pack Monday suddenly turn out
to be loose (quite loose actually).
So thats mean last class will be till 4pm only!!
Weeeeeeeeeeee~~

^___________________^

Senyum lebaqqqqqqqqq
*muka dah macam katak pulak.
Ok la....tutor and class cancel.
Boleh la try to figure out
benda kelam2 tenggelam timbul 
dalam kelas design tadi.

p/s~ Alhamdulillah.......so far everything is no as bad as I thought. Fighting!!!

Sunday, December 16, 2012

Rindu kamu (:

Rinduuuuuuuuuunyaaaa...















kat incek blog (:
Lately wifi selalu sgt mogok.
weekdays selalunya x sempat sgt
nak dating ngan incek belog.
Pastu dah rinduuuuu.
Gian nak bercerita.
Geram betol time mood tengah
nak manja2 ngan incek belog connection error
je memanjang...mengecewakan!

p/s~ Preparing for another long days of lecture tomorrow. I know how much students like me"love" Monday so much (:

Thursday, December 13, 2012

Wrong time

Whether it is about wrong time,
wrong place or unsuitable situation...
one thing I'm sure perfectly correct..
I love you


p/s~ there are times when I hold tight my fons, and how I wish I could just tell you that I miss you. Nitezzz

Diberi yang baik

Found a piece of  red paper in the lift.
First time I saw it,
I just ignore it there.
But second time I saw it,
I feel like it wait for me to take it...
read it...
heed it....

"Kalau kita berubah untuk menjadi baik
semata-mata mencari keredhaan Allah,
pasti Dia akan menghantar orang2
yang baik untuk bersama kita."

*then I conclude, lost of friends is nothing if it
it the best for both party.
Semoga ada madu hikmah di sebalik 
setiap yang berlaku.
InsyaAllah...

Wednesday, December 12, 2012

I'm Not!

I'm not trying to explain myself.
My friends (true friend/s) won't need it..
and of coz
my enemy won't believe it.

p/s~ I dont care, I don't wanna care to explain anymore. You are big enough to choose your friends. 

Monday, December 10, 2012

Semak serabut

Semak serabut.
Lantakla.
Cakap kat diri sendiri jugak pon.
Bukan kep0h2 nak kasi dunia dengar.
Orang lain maybe akan cakap
semak dengan benda tak perlu je ponn.
Je ponnn???
Jepon korea aku tak pedul.
Kepala dah rasa kembang kecut je nie.


p/s~ feeling to hibernate reaching 137%..... I'm off!

.:Spoil:.

. . . . . . . .

Saya rindu mak saya

Saya rindu kat mak saya.

=,=

Sunday, December 9, 2012

Teringin pulakkk

First time rasa teringin nak tengok bola.
Tapi nak tengok dekat rumah.
Nak tengok dengan mak ayah lagi.
Best dengaq puan emak jadi pengulas kedua.

(:

*Even kat Delima ni pon ada je
dengaq girls sorak2.

p/s~ Nak balikkkkkkk.......rumah!

Niceeee!!!!!

Nice jugak macam nie.


Tapi orang kat Msia x share lighter macam ni.
Kalau dah dada terbelah
dengan lungs karat,
kaki ganggren pon x jalan,
takat bagi dengar surah Yassin 
nanti diorang ingat dah masok
hari khamis malam jumaat pulak.

p/s~ Syukur Incek ayah dah tak smoke lagi. Alhamdulillah (:

Saturday, December 8, 2012

Patot buat apa?

Merancang tak jadi,
tak merancang berterabur pulak...
Ok, follow the flow.

p/s~ hari yang memenatkan dengan segala macam cerita.

Awkward

I share the awkwardness of feeling
when u study dengan orang lain
but convo with different pers0n.

........

It sounds like relationship is just a game.
*oh sungguh xdapat nak digest semua nie.

Friday, December 7, 2012

Stalker!

Hai stalker!


Mengadossssss!!

Twitter ni sat boleh,
sat restricted..
aishhh...mengadosss.

p/s~ incek belog jugak yg baik xpandai mengada.................................... lagi.

Mission

Mission ini berfasa.
Malam ni fasa mendownload.
Esok insyaAllah fasa memerint pulak.

p/s~ Mengantokkkkkkk sgt, tapi lapaq nasi kuah tomyam plus omelette -,-"
        Delivery sampai kebilik siap skali service suap masok mulut ada?! (:

Wednesday, December 5, 2012

Sakit lama

Homesickness striking again.
Rindu kat Puan Emak...

Me, ten years from now

Sambung entry mengantuk hari tu.
Itu hari punya idea,
sah2 dah terbang lepas kemana dah.
Vanished!

Rasanya masa tu aku just nak remind myself
AGAIN,
untuk tidak lupa jadi orang yang bersyukur.
Sebab aku kerap jugak rasa macam hidup aku
banyak je benda tak best.
But immediately aku istighfar.
That way of thinking sangat tidak patot.
Baaaaanyaaakkkkk lagi nikmat yang 
Allah dah bagi untuk aku syukuri
kalau nak dibandingkan dengan sikit kesusahan
yang direnjiskan kat aku.
Alhamdulillah.

Apa pon yang berlaku dalam hidup,
aku sentiasa sedar, akan sentiasa ada
kemudahan disamping kesusahan tu.
Disetiap kesedihan yang aku dapat,
ada madu hikmah selepas tu.
Sedar jugak, rezeki makhluk Allah ni tak sama.
Jadi, sangat tak patot nak rasa dengki
pada kelebihan dan rezeki orang lain.
Patot tumpang happy untuk dia.
Bagi aku, cemburu dalam hal ni perlu.
Tapi cemburu in a good way of course.
Cemburu yang mampu encourage kita
to be a better person.

Kalau nak diteliti, tak perlu langsung
nak rasa tak best untuk happiness org lain.
Tu dah boleh dikategorikan tamak dah tu.
Mungkin dia ada segala kehendak,
tapi takdak apa yang dia perlu.
Sedangkan kita ada segala apa yang kita perlu,
cuma kehendak kurang dipenuhi.
Aku pasti kalau bukan sekarang,
mungkin rezeki aku masih ditangguhkan Allah.
Masih menunggu masa yang sesuai
untutk diturunkan kebawah.
InsyaAllah.....

p/s~ pening dengan entry sendiri. Dalam kepala berselirat tentang banyak hal. Last2 title post lain, content lain...Terpesong.

Tuesday, December 4, 2012

Morning rumble

Ada beruang dalam perooottttttt !!!

Monday, December 3, 2012

Rezeki Masing-masing

Bila go through fesbuk tadi
nampak la 2-3 gambaq yang mengundang kegembiraan.
Gambaq kawan2 reuni0n...
Yang grad.... 

Rasa Terharu, sedih, gembira.
macam2.
tapi nanti la sambung lagi...
skarang dah ngantokkkkkkk =_="

Me and she




We are not just friend
by heart..
But sisters by soul....


Saturday, December 1, 2012

Mim alif lam sin

Mood masih lagi menghampiri sifar. Barang2 pon ntah dimana. Puan emak dah bagi offer baekkkkk punyaa! Sanggup tolong tatang barang aku satu2, kalau dah malas nak packing sangat. Nak ditolong packing takmau sangat. •,• Alaaaaaaa.... Mak ni pon. Saja ja laaa

Same feelings

Hari ni rasa tak best tu dah increase tinggiiiiiii. Sama sebijik sejibun dgn rasa masa nak kena balik Aspuri skolah dulu. Rasa x best, x seronok. Sendiri pon xtau apa yg tak kena. Packing satu beg pon x siap lagi. Tak sampai 20% pon..... P/s~ semangat yang hilang -XPDC