Tuesday, December 10, 2013

I am Nervous. Again.

Few days lagi surat untuk
 panggilan interview akan keluar.
Kalau ada rezeki, Insyaallah dapat.
Kalau dapat, Insyaallah ada la rezeki aku tu.

Starting from submitting the the form
lagi aku dah cakap kat diri sendiri,
Kali ni kena redha.
Biar apa pon tawaran yang dapat,
kena terima, dengan lapang dada,
dengan hati yang terbuka.

Belajar bersyukur dan faham
yang kalau kali ni pon tak dapat jugak
course tu, mungkin sejak dulu lagi 
memang bukan untuk aku.
Mungkin rezeki aku yang lain...
Yang aku tak nampak...
yang aku tak tau.....


Rindu Dia...

Betol la orang cakap,
distance teach us better about love...
about missing someone....
about how important they are
in our life...

I miss you puan Emak.
Second day shes outstation.
Puan emak kena pergi camping.
3 Days and 2 nights...
started yesterday till tomorrow.
Semalam last jumpa pon
pagi before kami semua keluar
pergi sekolah ayah.
Balik rasa sunyi gila rumah.
Even yang takde tu puan emak sorang je.
Terasa sangat...
Sunyi walaupun bukan emak kuat cakap..
sunyi yang sunyi....

Rindu mak baaaaaanyakkkkkkkkk

p/s~ Yes I'm already a big girl approaching being a lady. But still I never stop being my mom's baby. Love u mak

Sunday, December 8, 2013

mentally disstressed

Incek Semangat pergi bercuti agaknya....

Thursday, December 5, 2013

hormonal disorder

my pillowtalk partner is a 'punch' of cranky tonight. Period katanya.... Hmmmmm.... Takpela wakk, hormonal disorder la tu. Kalau baby nak demam meragam, mungkin my baby besaq ni pon sama agaknya..... Sorry i just failed to comfort you, as always. Sleeptite okay, hopefully tomorrow u will wake up from the wrong side.... twisted from this nightmare. Yesterday was just a nighttttttttttttttttttttmareeeeeeeeeee p/s: i love u

Wednesday, December 4, 2013

Rinduuuuuuuuuunyaaaaaa kat diaaaaa

Dah dekat seminggu tak jumap.
Rindu sangatttttt...
Nak pegang...
Nak peluk....
Nak cium.....
Nak sembang....
Nak bawak pergi beli aiskrim....
Nak teman tengok kartun LAVA a.k.a ulat cacing dia..


p/s~ Kakak cikah rindu Jieha laaaaaa.... Please la, balik la cepat.... please...please. *Rindu jugak nak dengar Jieha cakap please. Comel (:

Kad Cherry Baru Kite

Semalam hilang hari ni pergi renew.
Tinggal kat RnR Tapah,
memang takkan patah balik checkla
even awal2 gerak tu dah agak macam takde
dalam purse.
Tapi blurr2 lagi...
Kot ada tercicir dalam beg.
Last2 memang betol xde.

Alang2 dah tinggal,
aku diamkan aje.
Tak sanggup nak pertaruhkan posibility
being nag by Incek Ayah dari Tapah tu.
Mana tau bila nak stopnya...
silap2 dah nak exit Alor Star baru habes bulletnya.
Tak sanggup gua.
Beliau dah la penat,
nanti nak pikir masalah yang aku sendiri cari lagi,
tak berbaloi kot.

Duit dalam account tu bukanla
banyak sangat pon..
Dari time sedar tu dah redha dah,
kalau ada rezeki selamat la duit tu,
kalau tak pon redhakan je...
Salah sendiri...

Semalam aku tido awal,
Mak inform ayah pasal tu.
Selamat mak kena bebel....
Bangun pagi tadi ayah takde dah nak cakap ape lagi.
Semua habes dah cakap semalam...
Mak sorang la yang kena tadah telinga..
(sori Puan Emak)

Hari ni pagi lagi dah gerak pegi bank.
Baby ayah, so ayah la bawak pegi Maybank AS.
Jangan harap la dapat pi sendiri.
Syukur semua dah selamat,
Jumpa pegawai bank yang ceria2 belaka (:
*happy face all day
even hari ni sepanjang hari hujan
dan matahari mood hibernate je

Maafla, anak mak ayah ni
selalu menyusahkan je :(
*rasa bersalah

p/s~ Sayang je kad yang hilang tu, buka account pon dgn yang tersayang kot :(
rasa nak je sekeh2 kepala sendiri, tapi satgi botak pulak...sheishhhhh

M.U.T.E

Tiba-tiba rasa macam telan pasir pulak...

*warming my heart in my private cave
might help...
I guess so.....

Kepelupaan

Semenjak dua menjak ni,
penyakit lupa ni makin menjadi-jadi pulak.
Semalam, I just left my ATM card kat 
ATM machine camtu je....
Hadoiii....kalau orang lain tau pon
wajibla kena bebel free2 je.

I just cant explained how it happened.
Nak buat maybank2u punya pasal.
Dapat resit, seronok sangat ke apa ntah
boleh terus tinggal camtu je...
Lupa terus.
Samala kesnya macam masa hilang spec mata
dulu tu...
Sayang betol tapi apa nak buat,
salah sendiri pon.

Mak siap cakap,
ntah2 kalau time shopping anak sendiri pon
boleh lupa bila dah beli barang..

Ada ke macam tu pulak


Tapi tak mustahil pon kan..
Ada je orang muda-muda dah Alzheimer.
Sendiri mengandung pon tak sedar.
Perot boncet dikatakan gemok
siap exercise lagi....
Tapi mintak simpang la muda2 jadi macam tu.

Nanti takde pulak orang nak kat kite..
Srobsssss

Sapela nak tahan dengan kite yang asyik lupa ni kan...
mau hangin je...
Menyedihkan betol.....