Wednesday, August 31, 2011

Teruja~

Hari ni berjalan ke rumah Alyaa
Tersesat ke jalan yang mne ntah..
Tapi suddenly lalu depan satu tadika..
I am really sure that tadika la yang aku pernah sekolah dulu...
when I was 4!!
Rasa macam teruja sangat..sebab dah lama sangat..
ingat2 lupa ja...
Tapi satu benda ja paling ingat
Dulu pernah ada sorang budak tertelan coin singgit..
Ye la, tertekan c0in singgit yang merah tu..
Sekarang singgit dah xde dalam bntuk coins lagi dah...
Ingat inciden tu c0z semua org gelabah
and budak tu kena tonggeng kepala kebawah..
Cikgu pegang kaki dy, angkat tinggi2 so that coin tu bley kuar...
Unfortunately x hengat ape ending incident tu..
Tapi rasanya budak tu xmati kot...
Sama ada TERkeluar time tu gak...
or kuar secara "normal" aku xtau..btol2 x hengat =)

Tuesday, August 30, 2011

Salam perantauan~

Bajet macam dok obersea lak...uhuk2~
Dah janji nak post something ntok my friend
Muhd Rehuan  jaoh kat Hachinohe, Jepun sana tu..
Hope ank sabaq la first time raya kat temoat org nie...
Ampun maaf segala kesilapan
kasar2...lepas cakap aku  ngan ank selama nie..s0b2
[ank lagi banyak dosa ngan aku kot]

Semoga happy selalu kat sana...
At least semua Japanese lain turut x beraya sama ngan ank..
xdak la sedey sgt..
Maybe kat sana xdak yang bakar mercun
pong pang...pong pang.. sampai tiga pat pagi =)
Tapi at least akak2  ank dah kasi duit raya plus baju raya untuk ank ta0n ni..
Make sure ta0n depan balik raya Msia..
Bukan apa...bawak balik Doraemon kat aku sekoq plus duit raya Yen kat aku

p/s~ Selamat hari raya maaf zahir batin untuk semua kgkawan dari tadika sampai la skg =)

My Everything =D

The are nothing short of my everything =)






Coky n JAja

Semalam overnite, pagi raya ngantok..
pakai comey2 tdo! Rugi la Jieha nie...




Sunday, August 28, 2011

Anak comey! (^_^)

Semalam keluaq pi jumpa Jieha.
Lepak2 umah paknjang kejap..kena balik
sebab Puan Emak kirimkan timun
untuk mee kari.
Penting kena beli sebab mee kari tu favourite ayah.
Bulan puasa ni je dah 3 kali buat mee kari.
Maybe mee kari  jadi speciality Puan emak sebab tu
favourite ayah.
Sampai every year Cikgu2 sekolah ayah request
mee kari puan emak bila aya nak buat open house :)

Ok balik kepada taj0k entry..
Time nak beli timun tu boleh plak makcik tu buat lawak...
Kitorang pergi usha timun2 tu bertiga.
Aku pilih timun, abang pegang Jieha..
Jieha yang baru belajaq bercakap tu
memang sangat ramah sekarang...mumbling almost everything.
Xsemua apa dy cakap kitorang paham...tapi comeyl sangat :)

Tetiba....
"Kakak...Kakak..."
Sambil tunjuk2 sayur yang ada atas meja tue..
Biasa la, kanak2 rebina memang senang teruja ngan benda2 alami nie...
Makcik tu suddenly bersuara "Oh...kakak ka~~~"

(-_-) -----> dalam hati
Oh makcik! Ingat anak saya ka???
Abang dah gelak2...xleyh blah t0l...
Ni bukan first time org misunderst0od kitorg ni couple and dah pernah
org ingat 
kami ni hubby and wifey...adusssss
Jatuh saham wa......

Nak Mengadu~

Incek Belog~~~~~
HAri ni buat c0okies xjadi...
s0b2...
Dah la banyak..rupa memang xde la
xtau la rasa dy cmne.
Hopefully ok.
Sayang kal0 xsedap, sapa nak habeskan...
Sayang bet0l...:'(

p/s~ Ta0n ni nak buat 3 jenis tu je. Stop takat tu. Puan emak tanya  "Ada nak buat kuih apa lagi?" -"Xm0 buat pa dah (-_-") "

Saturday, August 27, 2011

*Shopping*

Spending time shopping with my family =D
Ser0n0k sebab dah lama x beli groceries sesama...
Banyak benda nak cerita, but I really dont have much time..
Semua org dah ada kat rumah 
[tunggu Cik Azqah je lagi sorang]
BAnyak benda nak buat...
MAcam2 dah plan...
TApi saya one thing..baju Melayu the boys x jumpa lagi...
Dah agak dah abang satu kepala ngan Syidah
dua2 nak  purple.
Tetiba adik cakap coklat cantik.
Kal0 boleyh adik nak kaler coklat...
~Weeeee..sama  la kita.
KAkak pown nak kaler coklat + cream ta0n nie...
xpa ta0n depan kita ikot kaler adik plak....=D

p/s~ Appreciating every moment of us spending together...=D

Tuesday, August 23, 2011

;'(

Sedih baca cerita Nia..
Xkenal pown dia....
Al-Fatihah untuk arwah Adik Nia

Sedia??

Kal0 nak fikirkan dah ready ke blom
memang sampai bebila pown xkan rasa 
BETOL2 100% ready!!!
Btol....mesti akan ada rasa yang x cukup lagi..

Semua orang rasa the same thing or aku sorang je??
Entahla, yang paling kompem aku
selalu rasa camtu..
xpernah betol2 bersedia buat sesuatu..
Kal0 presentati0n pown same...
Aci bantai je pergi depan jugak even x ready...

Sama gak kal0 nak in relati0nship pown...
Even dari dulu ramai dah bersepah2 bercouple
since zaman sek0lah.
Aku???
Dari zaman sek0lah xsedia.....sekarang pown...
Errr...sama gak kot.
Umur dah d0ploh, tapi xrasa macam membesar makin matured pown..
Rasa macam dari dulu sampai sekrang xde yang berubah..

p/s~ Better st0p kat cni..dah makin merapu je entry nie...

xmacam Nak Raya~

Puasa ta0n nie serius xrasa sgt roh Ramadhan.
Banyak perkara yang berbeza...
Banyak benda dah xsama...
Banyak rutin yang dah ditinggalkan...

Raya pon sama jugak.
Even hari ni dah mas0k hari ke-23 berpuasa
tapi xda rasa pape langsung2...
Kebas!

Xrasa excited nak raya.
Xrasa sedih sgt jarang balik rumah...
Xrasa pown yang cuti seminggu tu sangat pendek.
Semua benda ta0n ni lalui dengan rasa yang xtau mcm mana.
Lebih kepada follow the flow..
Xkesah...
Menonong ik0t je...

Baju raya xde p0wn xkesah....
Raya nak buat apa pown x peduli sangat..
Entahla asal jadi camnie...
Tapi bukanla benda serius pown..
X effect pape, sebab just x rasa pape je pown..

p/s~ Start cuti lambat. Jumaat test Physics lagi...rasa cam nak balik sabtu je...

Yummy :)

Saya suka puding truffle...
Puas hati dapat makan banyak hari nie..
mem0rable day/nite..
pedih mata dah nak tulis pepanjang...
Penat main tepung...
Habis "crunchy' baju, seluaq tudung semua...

Happy bday to 
NADIA AFIQAH ANUAR

till next post...:)

p/s~ TERjumpa seaweed halal. Terus beli, balik nanti boleyh buat sushi untuk rebina di rumah. Sashimi ketchup dah lama bermastautin dalam fridge :)

Monday, August 22, 2011

When will we meet again?!

Rindunye kat Rebina2 nie :)

Ntah bila lagi dpt jumpa ngan adik2 nie lagi.
Dah lama plan nak pergi jumpa diorang
tapi......
Xsempat......sibuk......masa x mengizinkan...hurmmm entahla.

Rindu Wardah :)
Agak2 adik2 nie ingat lagi x kakak abang kat UiTMPP nie??
Agak2 Wardah ingat Kak Long lagi x??
Agak2 Wardah ingat Kak Long mcm Kak Long ingat Wardah x ?
Agak2 diorang nie ada x mengharap ada antara kitorg yg 
akan pergi melawat diorg even sekali??
Agak2 diorang raya nanti macam mane??
Agak2 iorang berbuka tadi makan apa??
Agak2 apa diorang rasa setiap kali dengar takbir raya...?

Hope diorang sentiasa happy macam nie :)

Teleng kepala...xtau npe xdapt nak rotate
With my lil sis...Wardah :)


p/s~ Semoga umur kita dipanjangkan so that we can meet again s0on.....:)


Sunday, August 21, 2011

Kek ice-cream~

1- Kek coklat tanpa krim
2- Ais krim yang dalam bekas sederhana (dalam 500ml @ 800ml)
3- Whipping krim (200ml)
4- Strawberi & coklat rice untuk hiasan

Cara membuatnya:
1- Campurkan ais krim dengan whip krim. Memang ais krim dengan whip krim akan mencair untuk sebati. Kacau sampai sebati. Kalau korang nak rasa kacang, tambahlah dengan kacang walnut hancur, kalau nak rasa biskut2 sket, tambahlah biskut oreo yang da dihancurkan k.
2- Amik kek coklat tadi, masuk dalam bekas berpenutup yang korang nak buat acuan kek ais krim tadi.
3- Amik bahan bancuhan tadi then masukkan dalam bekas yang da di isi kek tadi. Kalau ada penutup, sila tutup dan masukkan dalam peti ais.
4- Bekukan dalam 3-4 jam (aku bekukan satu malam) dan bila da beku, kuarkan dari bekas dan hiaslah dengan strawberi dan coklat rice tadi.

~mo0d~

Dah mai balik mo0d nak order macam2 
benda pelik2 kat my ro0mate nie...
Aisshhh....tahan sabaq ja la sapa jadi
ro0mate beta ye....:)

p/s~ Nak balik..nak balik. Bukan nak balik sebab excited nak raya, tapi nak balik sebab excited nak makan!!!

Pelita~

Ta0n ni  xda lagi [kot] pelita kat rumah..
sebab tiap2 ta0n abang yang paling semangat nak pasang pelita kat umah.
Last2 year beliau mem0hon sponsor
kakak beliau yang mungkin dianggap berduit [tapi sebenarnya x pown]
untuk menyeponsor belita kat beliau..

Sebabkan beliau pandai buat muka kesian...
Maka dibelikan jugak 10 batang yang dari buluh tu..
and add lagi few dari koleksi pelita yang memang dah sedia ada.

Lebih kurang cmni la bnda tue
Dah beli memang tugas beliau untuk jaga kebajikan pelita2 nie.
Check sumbu...check minyak..tukang pasang after Maghrib..
Kalo sempat ta0n ni nak pasang jugak..
Biaqla sekejap pon tetap nak jugak2...:)

Budak Kecik Yg Besaq

Xtau nak merapu apa...
Xda mende menarik nak mumbling tonight.
Bosan..
Nak buat AUTOcad....
xreti...
dah refer notes...xpaham.

********************
Ini adik kecik aku...
yang paling kecik...
Tapi lagi tinggi dan gelap dari kakak dy..:)

Ini budak suka menempek dlm bilik kakak2 dy
Dah besaq panjang tapi masih macam kartun lagi..
Masih lagi suka buat bunyi2 dinosaur dy..
dan.......

Masih suka blakon konon2 tid0  cam org xtau....

Kartun bet0l....
Miss him s0 much tetiba.....:)


Saturday, August 20, 2011

To My Her0 :)

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH
Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..
Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?[True]






Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..
Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?
[true]

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".
Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??
[yang ni...Incek ayah saya xpenah k0men pape]

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. 
Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita?
 Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.
[xpernah timbul isu ni antara adik bradik]

Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. 
Maka kita telah melangar kpercayaan nya...
Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..
[I wont do that...never. Insyaallah]

Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..

Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita,
 ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..
Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..
Ayah akan tersenyum dngan bangga..
[There was a story that I cant forget forever...Love you s0 much ayah]

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah.
.Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..
Dan akhirnya..
Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..
ayahpun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?

Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..
Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..
Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..
[Mungkin.....]

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..
Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..


Ɩ♥ѵӗ U ayah ♥
* mungkin ramai yang tidak kisah akan kasih sayang seorang ayah ataupun redhanya...
 saat kita exam, adakah kita akan meminta ayah mendoakan kita. 
kebanyakannya akan meminta doa seorang ibu.


* sedalam dalam hati ayah, ada perasaan mahu melakukan yang terbaik untuk ahli keluarganya.

ShortbreaD [kali ni bt0l2]


Disebabkan resepi yg dapat time beljar dulu ntah kat mane disimpan..kena go0gle resepi baru

Tapi syangla sebab  shortbread resepi tu sedap...suka!


Bahan-bahan 

  • Bahan (utk base biskut)
  • 150g tepung gandum
  • 50g gula kastor
  • 50g serbuk badam
  • 125g butter
  • 50g susu tepung
  • Bahan (utk hiasan)
  • 200g coklat masakan
  • 1 camb shortening
  • 75g coklat putih

Cara-cara

  1. Gaul kesemua bahan utk base biskut hingga sebati (adunan akan menjadi serbuk roti).
  2.  Masukkan adunan ke dalam acuan. Tekan adunan sehingga padat dan rata dlm acuan. Cucuk dgn garfu base tersebut.
  3. Tekan alat pemotong ke dalam adunan bakar pada suhu 180 selama 15 minit.
  4. Bila biskut masak, keluarkan alat pemotong , biarkan sehingga biskut sejuk
  5. Cairkan coklat masak & shortening, tuang atas biskut yg telah disejukkan tadi.
  6. Cairkan coklat putih, masukkan ke dalam beg piping dan lorekkan atas coklat masak
  7. Tarik coklat putih dengan pencungkil gigi utk dijadikan corak batik.
  8. Masukkan semula alat pemotong ke dlm biskut. Sejukkan dlm fridge selama 10 minit atau sehingga coklat telah keras dgn cutter sekali .
p/s~ Resepi ni lain skit sebab yg belajar tu xpakai loyang, celup one by one dalam melt choc..nanti nak balik carik jugak resepi tu. HArap2 jumpa...:)

Shortbread~

TAdi g0ogle resepi shortbread.
Untungla hidup zaman teknologi ni
yang xreti masak pown boleyh tau semua resepi even dari zaman t0k nenek skali...
Semua kat hujung jari ja...
Antara jadi x jadi..
ngan sedap and x sedap ja..:)

Actually dulu dah belajar buat shortbread
Kat kolej komuniti..
Budak after SPM, xde buat pape.
Puan Emak memang dengan gembiranya
menyapot aku join benda cenggini
[counting keuntungan jangka masa panjang]
Dah xpayah lagi nak harap "kuih tunjuk"
Kekdang rupa cam lawa...
tertarik menarik kau memang da b0mb la..
Tapi bila rasa hampeh...
Harap nama melat0p2..kaler warna warni....
tapi rasa sama ja..x variety lgsung...
Tapi x semua yg beli tu xsedap..kena pandai pilih...
Pineapple tart Noraini's memang da best! =)
Favourite abang n kakak jugak..
Kitorang memang hantu tart nenas..


Ni la rupa bnda alah tue..

Kal0 raya mesti dok dekat2..
Dua2 usha c0okies yang best pastu pakat2 suruh rasa.
Benda pertama yg kitorang akan try
Pineapple tart la...setiap rumah akan ulang rutin yang sama =)

p/s~tokey Noraini's co0kies pat0t lantik aku jadi duta produk dy taon ni..Siap promote nama dy dalam  blog tue...Btw, entry dah lari lgsg dari tajok..So, next post baru letak resepi shortbread sebab entry ni dah pnjang sgt :)

Tau tak0t...!!!

Semalam time berbuka ngan Mama Biela macam aspek aku kena "sekolah".
Dari aspek pembelajaran hinggalah aspek kesihatan...haaa amek kau!
Terdian aku kena paku sens0rang...terkulat2 la sensorang...
Terkebil2 la xtau nak jawab ape...
MySpace

Aunty cerita pasal member dy muda2 dah kena arthritis..
Arthritis tu ape??!
Benda tu bukannya dari kalangan biskut raya disukai ramai ok...
Ni jenis penyakit due t0 lack of calcium....[ye kot...]
Adik beradik la..tapi penyakit ni bukan sebab utama bkaitan calcium...
Sebab apa? Sebab x minum susu...
Tapi syukur sgt even aku lack of calcium pown xpenah lagi kena cramp kaki
xkesah la malam ke, siang ke, after relay ke...
Never...=)

Tapi bukan takat tu ja, effect untuk org xcukup calcium ni nampak dlm
jangka masa yang panjang sebenarnya.
ni lagi......

The body cannot absorb calcium from food or supplements without an adequate intake of vitamin D. If calcium levels in the blood are too low, the body will steal the mineral from the bones and supply the muscles and nerves with the amount they need. Over time, the loss of calcium in the bones can lead to osteoporosis, a disease in which bones become porous and prone to fractures. After menopause, women are particularly at risk for developing this condition. Vitamin D taken along with calcium plays a critical role in maintaining bone density.
In a study of 176 men and 213 women over age 65 done at Tufts University, those who took 500 mg of calcium and 700 IU of vitamin D daily for three years experienced a decrease in bone density loss. Moreover, the incidence of fractures was cut in half. In another study, of 3,270 healthy elderly French women, a daily dietary supplement of 1,200 mg calcium plus 800 IU of vitamin D lowered the incidence of hip fractures by 43% in just two years.


Tapi yang xsedapnya........aishhhhh


Some research done on calcium and have discovered that many of us are taking the wrong form. We need to be taking calcium with magnesium and vitamin D, in a liquid form, not in pill form. (this can be liquid or powder that you mix with liquid). We are wasting our money on calcium pills, because they do not get absorbed by our bodies before they are eliminated. [pulak dah...aku baru beli sebot0l PIL calcium tadi...]

Ni calcium + vitamin D skali

The magnesium* helps your body absorb the calcium. Magnesium also works in tandem with calcium in many body functions, such as contraction and relaxation of all muscles – including the heart; transmission of messages down nerve cells; continuous growth and development of bones and teeth and assists in chemical reactions within the body such as the production of new cells and using energy. 




p/s~ Nanti nak cari supplement untuk kulit parut plak...Incek Charlie yang makin x berhati perut memaksa aku ikhtiar sesuatu untuk buang peta dunia yang dy buat...aisshhhh

Puding Truffle


Bahan-bahan:
  1. kek swiss roll (boleh guna lebih2 kek yang dijual dekat kedai kek, or kek span)
  2. oreo 
  3. koktel buah-buahan
  4. susu penuh krim (300ml)
  5. telur (sebijik)
  6. tepung kastad (1 sudu besar)
  7. gula pasir (80gm)
  8. serbuk jelly
  9. air 
Cara-cara:
  • Masak Kastad
  1. masukkan susu, telur, tepung kastad dan gula dalam periuk.
  2. kacau bahan2, dan guna api perlahan. (masak kastad kena selalu kacau, takut berketul2)
  3. masak sampai likat.
  • Masak Jelly
  1. masukkan jelly dan air dalam periuk hingga mendidih
  • Masuk ke dalam bekas
  1. bekas diisi isi siap dengan kek dan oreo yang dihancurkan. (buat lebih awal, before masak kastad)
  2. masukkan kastad yang siap dimasak tadi.
  3. sudukan koktel buah-buahan
  4. tuangkan jelly yang telah siap dilarutkan
  5. sejukkan.

    p/s~ before ni pernah buat, tapi dah terlupa resepi dy..xtau lak nama dy puding truffle....=D

Friday, August 19, 2011

Best-day!

Best-day sebab....untung jadi Rebina2 xpuasa..
bday bulan puasa pown xjadi hal nak buat makan2 sikit =D
Cumeyl je sume kecik2 nie....

Masing2 muka excited xley blah..
Tapi cumeyl sgt =)

Bday girl =D

Syaza NAjiha

p/s~ rindu Jieha sgt2...sr0b..sr0b. Dah diharamkan balik plak this week.....Suka-suki gubal undang2 sendiri!

Thursday, August 18, 2011

Mampu Ke?!

Semua orang pown akan cakap yang mindsetting tu penting.
Jangan cakap TAK BOLEH..
Be optimistic and bla...bla...bla...
Tapi bt0lla lagi senang cakap dari buat.
Nak psycho org tu senang tapi if we are in the same shoes as them,
bl0m tentu kita pown mampu nak face the situation with the best s0lution.

Allah does not charge a soul except [with that within] its capacity. It will have [the consequence of] what [good] it has gained, and it will bear [the consequence of] what [evil] it has earned. "Our Lord, do not impose blame upon us if we have forgotten or erred. Our Lord, and lay not upon us a burden like that which You laid upon those before us. Our Lord, and burden us not with that which we have no ability to bear. And pardon us; and forgive us; and have mercy upon us. You are our protector, so give us victory over the disbelieving people."
Al-Baqarah 2:286

But I keep thinking...
"Am I able to digest all the subjects of Civil Engin till the last semester?"
Dah la makin hari makin kelam je rasanya....

p/s~ Macam otak kena paku gerudi...

Yummie!!!!~

I love mocha~

2 Years =)

It has been tw0 years since
NUR SYAZA NAJIHA
muncul dalam hidup..=)

HAPPY BIRTHDAY BABY
18 August 2009























Wednesday, August 17, 2011

Not a Joke

Sometimes Selalu sgt org xpaham yang kita BET0L2 MARAh n TAK SUKA dibuat macam tu..


p/s~ xsuka berbel0g time hati tgh panas.....abeh merah semua post!

Tuesday, August 16, 2011

A: Maaf tumpang tanya, lorong CINTA jalan SAYANG kampung RINDU daerah KASIH SAYANG pekan HATI bandar I MISS YOU kat mana??!

B: Straight tr0s ik0t jalan ILLAHI, nampak simpang 3 mas0k kanan, ikot jalan NIKAH akan nampak sebelah kanan jalan BATAS2 PERGAULAN dan sebelah kiri ada pasar sibuk iaitu pasar PERSIAPAN DIRI. Haaa, kal0 nampak tu jangan risau sebab incek dah berada di jalan yang betol...=) Sem0ga selamat sampai

[Buli]-I

*[semua nama watak cerita nie bukan nama sebenar ok]

Alyaa Aliana
Nadia Afiqah
Nurul Ain Nabilah
Fazrul
kekadang...Jimmy jugak

Penyokong utama segala pembuli.... 
Fitri Izzat a.k.a President Toyol
Ex-president Dogol [yg dah digulingkan]

p/s~ Xtau nak plot cmne cerita nie..S0, intro watak2 utama ja la dulu...=)


Bazaar

Every time pegi bazaar teringat semua favourite fo0d
orang2 di rumah.
Tengok nasi kerabu ingat Puan emak....
Nampak taufufa + satay nampak muka adik coky and abang
Lalu depan yong tau fu ingat kat Syidah..
Tengok ayam percik ingat kat Incek ayah....

Ta0n ni xsempat nak berbuka with the whole complete family lagi.
Xperlu merungut..xpayah nak sedeyh2 pown...
Ramai lagi yang senasib ....
Normal bila masing2 dah tercampak sana sini memang susah dah nak gather skali.
Tu blom lagi adik and alang pown further study luar...


Monday, August 15, 2011

Happy bday, Lady =)

Sayangggggggggggggg!!!!
Happy burstday
MySpace
Sweet 20th birthday ok =)
Sem0ga panjang um0 n dimurahkan rezeki...
Rindu nak jumpa...
Insyaallah, ada rezeki, um0 panjang jumpa la lagi kita nanti kat memana.


Suka Tengok Biela pakai baju nie..
Pandai kan org pilihkan kaler??
Btw, really glad to see u wearing this cloth =)
[birthday present last year]


p/s~ Make sure one day so0n ajak Umar datang umah org tau =)

Sunday, August 14, 2011

New Hobby

I love to stalk my stalker =)

Menabung~

Duit tabung kat kampus
Start 2011 dah mula hobi pelik nak menabung.
Kenapa cakap pelik sedangkan menabung tu kan bagos untuk masa depan??!
Sebab aku berminat kat duit syiling 5 kupang ja ok!
Btol, semua duit yg dalam tabung tu hanyalah c0ins 5 kupang..
Kenapa 5 kupang??!
Sebab jimat ruang.. =)
Ye la, kal0 nak bandingkan menabung sekupang and 2 kupang skali..
berat je lebih tapi value dy x sebanyak 5 kupang tu
[paham x apa yg dmksudkan ni, berbelit sungguh nak explain]

5 kupang ni senang ja nak dapat...
Dari dompet mak pi pasar, memang bersepah2..
Dari duit syiling ayah simpan untuk sedekah kat masjid hari Jumaat, pown masyukkk!! =)
[Amek dengan pengetahuan pemilik ok, tapi bagi @ x bagi tetap nak jugak]
Kekadang kena buat perangai Jepun sket...
Bukan nak semua coins tu, amek yg 5 kupang ja...

Dulu coins sgt senang didapati di merata ceruk umah.
xdak sapa nak amek kesah pown..
Tapi semenjak melihat tabungan aku memberat..
adik coky turut berkongsi minat yang sama!
Owhh no!! Owhhh yeah!!
Ada  pros and cons semua in ye..
Go0d thing dapat influence dy turut minta menabung jugak,
tapi yang x syoknya opkos la dy menjadi c0mpetitor utama yang mengurangkan
jumlah tabungan aku saban hari. Part tu xbest sket..
Sebab apa?? sebab kami mengumpul coins dari sumber yang sama!!
S0, got the point rite?!

Duit syiling 5 inggit "last sem"
Dalam duit 5 inggit  ni je dah ada 6 keping 5 kupang...
Waaaa~~banyak tue!!
Tapi still x membantu jgak..sebab??!!
Sebab duit nie memang letak asing dari syiling2 lain..
xtukaq pown coins yg 5 kupang tu dgn coins lain with the same value sebab.....
sebab sentimental value dy xsama la!!! =)
Yeap, even sama 'nilai' tapi dari sudut lain akan hilang 'nilai' lain  pulak kalo ditukar 
Kalo kira2 balik pown jumlahnya masih sama...tetap 5 inggit value with the same coins yg dapat dulu.

p/s~Bila total sum semua skali dah dekat seratus hinggit jgak la duit 5 kupang yg aku ada... Nak tukaq sayang, tapi nak simpan banyak2 buat apa? To think again, ikot cakap abang la, IF [minx simpang sumau ni] rumah kita terbakaq at least duit tabung aku tu akan membantu menampung kekurangan sebab duit syiling xkan jadi abu =)