Monday, December 31, 2012

Sekali lagi

Blogspot tukaq style lagi?
hurmmmmm..... -_-"

Syauqi Fikry

Few hours more to go (:

********

Beza kita tak banyak.
Cuma enam tahun.
Masa mak lahirkan adik,
kakak pon berhingus sangat lagi.
Masih riang ria melompat gembira (:
Dulu adik lahir tak cukup bulan.
Kecik sangat... 2kg + ja.
Mak kata, selalu sangat adik tenggelam
dalam kain bedung...nampak jambul sejemput ja.
So, kakak tak banyak babysit adik.
Sebab masa tu kita sibuk dengan
dunia indah masing-masing.
Tapi sempat jugak cebokkan adik 4-5 kali (:
Sempat suapkan makan
berkali-kali jugak.






Sekarang dah besaq panjang pon.
Alhamdulillah.
Kakak pulak kena langut tengok adik.
(^_^)
Esok genap 16 tahun adik jadi adik kakak.
Terima kasih sebab jadi adik
yang sangat baik untuk kakak.
Selamat hari lahir adik Coky.
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

p/s~ Kakak sayang adik. Muhammad Shauqi Fikry Roslee (1/1/97)

Sunday, December 30, 2012

not now

Omg!!!! Its already 2am and I feel so penat......... ............and hungry too... P/s~ sesak....but much much better than 24hours before

Saturday, December 29, 2012

I'm afraid of....

First time that I ever feel Afraid of losing somebody. Yes. I am afraid of losing you. But yet I cant deny that I'm lacking in sooooooo many angle.... 360° all around. P/s~ ottokei?????

in.....outtttt

Tarik nafasssss.... Hembussss. *stabilkan respiration system sat. Tak keruan dah heart beat gua ni. One thing for sure, Kalau gua rasa remuk... Mesti dia lagi dah hancur dah... P/s~ have terrible feeling....useless also added into the recipe :(

Maaf......

Sesungguhnya aku tersepit. P/s~I do understand your feeling. If I'm in your shoe, I might hurt the same scar as yours.... Sorry wont be enough, but thats all I have. Love u (':

Thursday, December 27, 2012

Craving for chocolates

Siap dah chocs cake. kali ni lempaq sekali choc chips and almond chunks Less sugar but non-bitter... Just nice. Malas pulak nak buat topping ari ni. So, hari ni makan kek seksi. Kek bogeyyllllllll....hewhew
Rasa itu lebih sakit dari kena cucuk jarum drip dulu. At least dengan jarum drip tu I know what to do to reduce the pain. Tapi sakit kat dalam tu careful macam mana pon tetap sakit jugak. Bahkan laaaaaaaagi pedih..... Tapi xpa....at least boleh mengaku yang organ dalaman yang satu tu betol wujud dan mampu 'merasa'..... Rasa itu normal. I'm not complaining. You are more than perfect dahhh... tenkiyo. And I love u.... Nasib baik cepat sedaq yang 'Itu' adalah first love awak... Awak kenal dia dulu sebelum kita jumpa (: Lamaaaaaaaaaaaaa dulu. Dan 'Dia' buah hati terdekat awak....jugak penting. How can I say even a single word..... Then I can calm myself cause I difinitely know where my place actually is..... And I know that you never forgot bout my existence even in your dream kan?? p/s~ I have no intention to make you feel bad bout this. Sorry wukey....

Wednesday, December 26, 2012

Tadaaaaaaaa

Dapat dah benda-tak-tau-nama n
i. Dapat dah benda ntuk buat rambut nie. Excited nak try. Leceh nak buat kat kepala sendiri sebab x nampak hasil. Untung ada adik perempuan boleh jadi tempat practical.... As for me, tadi adik coky dah offer suruh tunjuk step camne nak buat. Hehehe....seronok ada orang main2 rambut. (:

Because of him..

I aint a doll lover... Not even bears. Since small i have more Small cars, the one with remote control, And of course those story book sets Of cerita tanggang, putera gunung panti, Buaya dgn kancil, mak siput anak siput...etc But now without Dokso I cant calmly sleep.... I miss him and all i cant do Just hug that purple with strawberry scent Dokso And closed my eyes... Everyday I just getting to miss him even more... P/s~gudnite my love. Sleeptite and sweetdreamzzzzzzz

Tuesday, December 25, 2012

Harapan

Sesuatu yang baik selalunya akan sentiasa dipermudahkan. Dilapangkan jalan... *harap2 semua pon begitu....

Friday, December 21, 2012

Bau dah....

Dah terbau scents of rumah mak ayah daa...
Tak sabaq nak balik esok (:
Home sweet home!!!
Takpela plan nak dating dengan 
bestie esok terpaksa cancel.
Redha je la......

Tapi nanti rindu kat Incek Boss!
Itu sudah semestinyaaaaaa... )':
Terima kasih awak sebab sudi teman
orang yang lambat cuti nie...
Orang selalu kacau cuti awak.
Patotnya since Wednesday 
awak dah boleh balik kampung dah....
Thanks love <3 p="p">

Thursday, December 20, 2012

Jatuh kasih

This is a story bout a gardener
of my campus.
I'm definitely confident 
yang aku dah jatuh kasih kat dia.
Pakcik tu nampak baikkkkkkkkk sangat.
And one thing special bout him,
something yang buat aku rasa
sangat rendah hati bila terserempak dengan dia,
pakcik ni akan bagi salam kat students yang
lalu lalang dekat dia
masa dia tengah siram pokok bunga,
sapu daun kering or etc.

Yes!!!
He's the one yang akan bagi salam 
then cakap,

"Nak pi kelaih ka? Belajaq elok2 cek...."

Sambil senyum yang
boleh terasa manis ikhlas dia kat situ.
Rasa sedih pulak.
Then after tu aku dah nekad,
setiap kali terserempak dengan pakcik tu
aku akan make sure
yang aku dulu akan bagi salam kat dia
before dia sempat bukak mulut (:
And takat ni Alhamdulillah
Pakcik tu cuma perlu menjawab salam je.
Bila tengok dia senyum rasa tenang je nak ke kelas.
Feeling macam perents hantaq kita pi sekolah.
Mood pon terkawal.

Terima kasih pakcik.
Terima kasih Ya Allah sebab
kirimkan pakcik tu untuk kami (:
Alhamdulillah

Jom Pi Pesta!

Tadaaaaaaaaaaaa......

Pesta Penang 2012

Ini semalam punya.
At last ada jugak benda bertiket.
Seronokkkkkkkkkk.
Seronok untuk macam-macam.
Suka sebab ada tiket boleh simpan,
seronok first time datang pesta Penang,
best sebab dapat try benda baru.

Yeap!!!
Normal funfair ride for peoples
yang selalu pergi dan selalu main those rides
takpe laaaaa...

Ni la benda alah tu..

Please noted that this is 
just one of the pitcha from Mr. Go0gle ok.
Kitorang dah pergi pon malam,
excited, cuak nervous
teros xde terfikir nak snap gambaq.
Mana dengan baru lepas dinner.
Rice grains baru nak menggelungsur
turun usus je, belom parking betol lagi
dah nak try benda yang buat isi
perot turut serta bergelimpangan.


Sumpah cuak!!

This thing akan start to swing us
until dia punya handle to 90 degree!!!
Feeling tak yah nak cakap la.
Yang menjerit pon memang bersepah.
Itu normal sebab memang menakotkan ponnn!!!
Masa tu aku tangah bayang kan
macam aku dalam flight yang few seconds lagi
akan mencium tanah.
Shaking habes.....
Lemah lutut and segala sendi badan yang wujud.
Boleh rasa la muka sendiri time tu
memang pucat habes. 



But at the same time
bila tengok orang2 depan kita
yang menjerit kuat2,
muka cuak tak hengat serta merta
rasa macam 
"0h ok, takpa. Kita takot ramai2!"

Of course there are others yang
lagi menakotkan.
Maybe next time pulak.
Kalau try all last night mau
nightmare tros malam tu.
Mungkin tak sedar jantung dah tercampak
kemana sebab takot sangat.
Masa kena swing tu tak sedar jantung tercabut
and terpelanting ntah kemana...
*ok , merapu!

p/s~ Tenkiyo0 incek boss sebab sudi bawak saya outstation semalam. 

Nota Cinta Kita

ByeBye

Actually semalam dah tulis
habes dah entry nie.
Malang memang tak berbau!
Betoll!!
Tak sempat lagi automatically saved
sekaliiii....daaaaaaa
Connection error pulak.
Pagi ni bila check balik lappy plak buat hal.
Semalam dah hibernate kan dia
sekali dia pengsan pulak.
Habes hilang semua entry asal
yang berkemungkinan besar
ayat2nya lebih manis dari yang ada sekarang.

Nasiblaaaa...
semalam feeling lain.
HAri ni dah lain pulak....
Whatever pon, happy holiday to my housemate,
merangkap classmate,
juga pemegang status Ex-ro0mate gua ni.
Untung boleh cuti awai 2 hari dari gua.

p/s~ Suka betoi beliau ni menconteng di board suci gua nie... (:

Tuesday, December 18, 2012

Morning

Silence and smile are two powerful tools,
smile is the way to solve 
many problems and
silence is the way to avoid 
many problems

Its ok

After few of blown-hearted incident
I'm stop hoping....
stop wishing that other people
can even merely understand my
situations....my condition...
or my blendered feeling...
I am not dare to do so anymore
cause even me myself can't really
specifically describe how I feel
and what I think.

p/s~ I'll fix the broken heart myself. 

Just my day...

Menyesal pulak tadi petang
tak singgah FC (foodcourt)
beli bubur nasi + sup...
Dah teringin balikkkkk!!!
Tadi masa kat library xde "lampu" idea
pulak nak menyinggah membeli beliau.
Susah jugak bila mood makan tak menentu ni.
Pagi breakfast sushi org belanja semalam,
nasib baik elok lagi.
No lunch and sekeping 
Gardenia Choco Raisins for dinner.

Maybe sebab unstable hormon
nak makan pon rasa tak selera.
Dah la perut rasa tak sedap...
Seronok sangat bila orang tersayang
sudi ajak me dinner with him! (:
I thought I might have a proper meal
for dinner.
Rasa semangat lebih sikit.

Actually since tengah hari I'm
thinking of asking him to spend 
few minutes with me.
Simple enough to just sit by my side.
Then I've been told that he already got
other plan...
ok. 

...............

p/s~ I ain't perfect, to much wise to know that I'm not go0d enough to comfort you, be your so0ther... I am trying. Go0dnite

Keanehan

keanehan yang menjadi-jadi.
Makin kerap pulak frequency dia sekarang..

Monday, December 17, 2012

Sejemput kematangan

Tetiba rasa yakin je
nak declare yang aku
dah makin bertambah matang lagi sejemput.
Biaqla tak banyak janji ada peningkatan.
Asalkan bukan makin berkurang
dah patut bersyukurrrrr sangat dah.

*Semoga hari ini lebih baik dari semalam,
dan semoga hari esok lebih
baik dari hari ini (:

Loose Monday

Pack Monday suddenly turn out
to be loose (quite loose actually).
So thats mean last class will be till 4pm only!!
Weeeeeeeeeeee~~

^___________________^

Senyum lebaqqqqqqqqq
*muka dah macam katak pulak.
Ok la....tutor and class cancel.
Boleh la try to figure out
benda kelam2 tenggelam timbul 
dalam kelas design tadi.

p/s~ Alhamdulillah.......so far everything is no as bad as I thought. Fighting!!!

Sunday, December 16, 2012

Rindu kamu (:

Rinduuuuuuuuuunyaaaa...















kat incek blog (:
Lately wifi selalu sgt mogok.
weekdays selalunya x sempat sgt
nak dating ngan incek belog.
Pastu dah rinduuuuu.
Gian nak bercerita.
Geram betol time mood tengah
nak manja2 ngan incek belog connection error
je memanjang...mengecewakan!

p/s~ Preparing for another long days of lecture tomorrow. I know how much students like me"love" Monday so much (:

Thursday, December 13, 2012

Wrong time

Whether it is about wrong time,
wrong place or unsuitable situation...
one thing I'm sure perfectly correct..
I love you


p/s~ there are times when I hold tight my fons, and how I wish I could just tell you that I miss you. Nitezzz

Diberi yang baik

Found a piece of  red paper in the lift.
First time I saw it,
I just ignore it there.
But second time I saw it,
I feel like it wait for me to take it...
read it...
heed it....

"Kalau kita berubah untuk menjadi baik
semata-mata mencari keredhaan Allah,
pasti Dia akan menghantar orang2
yang baik untuk bersama kita."

*then I conclude, lost of friends is nothing if it
it the best for both party.
Semoga ada madu hikmah di sebalik 
setiap yang berlaku.
InsyaAllah...

Wednesday, December 12, 2012

I'm Not!

I'm not trying to explain myself.
My friends (true friend/s) won't need it..
and of coz
my enemy won't believe it.

p/s~ I dont care, I don't wanna care to explain anymore. You are big enough to choose your friends. 

Monday, December 10, 2012

Semak serabut

Semak serabut.
Lantakla.
Cakap kat diri sendiri jugak pon.
Bukan kep0h2 nak kasi dunia dengar.
Orang lain maybe akan cakap
semak dengan benda tak perlu je ponn.
Je ponnn???
Jepon korea aku tak pedul.
Kepala dah rasa kembang kecut je nie.


p/s~ feeling to hibernate reaching 137%..... I'm off!

.:Spoil:.

. . . . . . . .

Saya rindu mak saya

Saya rindu kat mak saya.

=,=

Sunday, December 9, 2012

Teringin pulakkk

First time rasa teringin nak tengok bola.
Tapi nak tengok dekat rumah.
Nak tengok dengan mak ayah lagi.
Best dengaq puan emak jadi pengulas kedua.

(:

*Even kat Delima ni pon ada je
dengaq girls sorak2.

p/s~ Nak balikkkkkkk.......rumah!

Niceeee!!!!!

Nice jugak macam nie.


Tapi orang kat Msia x share lighter macam ni.
Kalau dah dada terbelah
dengan lungs karat,
kaki ganggren pon x jalan,
takat bagi dengar surah Yassin 
nanti diorang ingat dah masok
hari khamis malam jumaat pulak.

p/s~ Syukur Incek ayah dah tak smoke lagi. Alhamdulillah (:

Saturday, December 8, 2012

Patot buat apa?

Merancang tak jadi,
tak merancang berterabur pulak...
Ok, follow the flow.

p/s~ hari yang memenatkan dengan segala macam cerita.

Awkward

I share the awkwardness of feeling
when u study dengan orang lain
but convo with different pers0n.

........

It sounds like relationship is just a game.
*oh sungguh xdapat nak digest semua nie.

Friday, December 7, 2012

Stalker!

Hai stalker!


Mengadossssss!!

Twitter ni sat boleh,
sat restricted..
aishhh...mengadosss.

p/s~ incek belog jugak yg baik xpandai mengada.................................... lagi.

Mission

Mission ini berfasa.
Malam ni fasa mendownload.
Esok insyaAllah fasa memerint pulak.

p/s~ Mengantokkkkkkk sgt, tapi lapaq nasi kuah tomyam plus omelette -,-"
        Delivery sampai kebilik siap skali service suap masok mulut ada?! (:

Wednesday, December 5, 2012

Sakit lama

Homesickness striking again.
Rindu kat Puan Emak...

Me, ten years from now

Sambung entry mengantuk hari tu.
Itu hari punya idea,
sah2 dah terbang lepas kemana dah.
Vanished!

Rasanya masa tu aku just nak remind myself
AGAIN,
untuk tidak lupa jadi orang yang bersyukur.
Sebab aku kerap jugak rasa macam hidup aku
banyak je benda tak best.
But immediately aku istighfar.
That way of thinking sangat tidak patot.
Baaaaanyaaakkkkk lagi nikmat yang 
Allah dah bagi untuk aku syukuri
kalau nak dibandingkan dengan sikit kesusahan
yang direnjiskan kat aku.
Alhamdulillah.

Apa pon yang berlaku dalam hidup,
aku sentiasa sedar, akan sentiasa ada
kemudahan disamping kesusahan tu.
Disetiap kesedihan yang aku dapat,
ada madu hikmah selepas tu.
Sedar jugak, rezeki makhluk Allah ni tak sama.
Jadi, sangat tak patot nak rasa dengki
pada kelebihan dan rezeki orang lain.
Patot tumpang happy untuk dia.
Bagi aku, cemburu dalam hal ni perlu.
Tapi cemburu in a good way of course.
Cemburu yang mampu encourage kita
to be a better person.

Kalau nak diteliti, tak perlu langsung
nak rasa tak best untuk happiness org lain.
Tu dah boleh dikategorikan tamak dah tu.
Mungkin dia ada segala kehendak,
tapi takdak apa yang dia perlu.
Sedangkan kita ada segala apa yang kita perlu,
cuma kehendak kurang dipenuhi.
Aku pasti kalau bukan sekarang,
mungkin rezeki aku masih ditangguhkan Allah.
Masih menunggu masa yang sesuai
untutk diturunkan kebawah.
InsyaAllah.....

p/s~ pening dengan entry sendiri. Dalam kepala berselirat tentang banyak hal. Last2 title post lain, content lain...Terpesong.

Tuesday, December 4, 2012

Morning rumble

Ada beruang dalam perooottttttt !!!

Monday, December 3, 2012

Rezeki Masing-masing

Bila go through fesbuk tadi
nampak la 2-3 gambaq yang mengundang kegembiraan.
Gambaq kawan2 reuni0n...
Yang grad.... 

Rasa Terharu, sedih, gembira.
macam2.
tapi nanti la sambung lagi...
skarang dah ngantokkkkkkk =_="

Me and she




We are not just friend
by heart..
But sisters by soul....


Saturday, December 1, 2012

Mim alif lam sin

Mood masih lagi menghampiri sifar. Barang2 pon ntah dimana. Puan emak dah bagi offer baekkkkk punyaa! Sanggup tolong tatang barang aku satu2, kalau dah malas nak packing sangat. Nak ditolong packing takmau sangat. •,• Alaaaaaaa.... Mak ni pon. Saja ja laaa

Same feelings

Hari ni rasa tak best tu dah increase tinggiiiiiii. Sama sebijik sejibun dgn rasa masa nak kena balik Aspuri skolah dulu. Rasa x best, x seronok. Sendiri pon xtau apa yg tak kena. Packing satu beg pon x siap lagi. Tak sampai 20% pon..... P/s~ semangat yang hilang -XPDC

Friday, November 30, 2012

TTrauma

Sampai pagi ni pon rasa trauma lagi. Terbayang2 je incident semalam. Nasib baik sampai je rumah mak dah tunggu kat luaq. Terus peluk puan emak. Rasa lega sikit. Mak ckp xpala, nak buat mcm mana. Waaaaaaa.... Lagi kuat lagu aku dengar mak ckp camtu. Sedihhhhh. Kalau fikir2 balik, memang aku la yg paling banyak merosakkan harta benda mak. Aishhhhh.... Tak terbayaq kalau kena bagi ganti rugi.... Tak mampu. P/s~ masih 73% rasa tak best -..-"

Thursday, November 29, 2012

Budak berhingus

Dalam org dok layan sedih depan rumah tadi sempatlagi mak mengusik. "Alang,kakak kan ada twitter dgn blog. Ambik gambaq muka merah berhingus tu post lekaih. " Me: mak nieeeeeee..... Sob... Sob :'(

Pn. Emak yg tenang

Mak cakap syukur kakak tak kemik. Kereta tu biaqla. Benda baharu, memang x kekal sifat dia. Mak ckp lagi, kakak dah selamat tu kira rahmatla. Kemik sikit tu boleh hantaq kedai ketuk. Nyawa takda ganti. :( P/s~ mood sedih masih bersisa. Tq mak. Sory, i lobiuuuuuuu

Teman

Incek belog, temankan kite boleh? awakkan always available. Tak busy, menganggur (: Tolongla kawan dengan kite sekarang. P/s~ terkejut punya pasal kepala kita dah berdenyut-denyut dah ni :'(

A2nd time accident

First time, langgar titi kecik. Pecah tayar. Second time, langgar pagar sekolah. Marvelous.Calar dan kemik keta baru puan emak. Rasa sedih. Rasa bersalah melangit :( Dua2 kali pon tak kena marah. Laaaaaagi rasa sedih. Setengah jam pon masih 'renyai2' lagi. p/s~ rasa nak demam (~..~)

Noob

Dah dekat setahun tamat 'P' baru la reti nak driv auto. P/s~ok, saya memang sgt noob.

FAvourite

Tetiba baca satu tweet from @notebook ( notebook of love). Nak buat as favourite, instead, dah buat pon. Tapi unfavourite balik. Macam x patot pulak. That was a history. A pinch of my sweet history. Nanti panjang pulak ceritanya kalau nak dikenang-kenang (:

Who?

I wonder whose that person from US that IS visiting my blog right now? Is/are the visitor/s or viewer is/are the same person?? p/s~ who ever u r... Thank you (:

Tenang tak tenang.

Hati tak tenang. Susah pulak nak lelap. Boleh dak esok nak 'MC'?? p/s~ bestnya kalau boleh nightwalk ambik angin....

Rasa hati

Tak pandai sgt nak bezakan rasa sesak dada, sebak or rasa sakit dalam tu. One thing for sure, semua tu wujud bila rasa tak best Datang berziarah. Rasa loya nak muntah sekali. Combo! Terus tak boleh nak cakap. End of the conversation. Fullstop. Tak kesah la sebabnya apa. sometimes xtau punca pon. But still ada je jugak rasa tak best tu. P/s~ sakit weyh!Sumpah tak tipu.

Tuesday, November 27, 2012

Mak nenek

tak tau apa yg xkena. Bangun tidoq je pagi tadi, rasa sakit pinggang overdose. Tuhan je yg tau. Sakitnya Ya Rabbi. Period pain pon kalah. Taktau apa puncanya. Semalam ok je. Pagi ni punyala azab.... Kalau dah duduk, nak bangun sakit. Kalau dah barin, nak duduk sakit. Nak pusing kiri kanan pon nak kena fikir banyak kali. Puan emak ckp tu tanda Allah concern pada kita. Patot bersyukur dapat perhatian dari dia. Semoga dosa2 kecil akuterhapus dgn kesakitaN yang tak seberapa ni. p/s~Off to rewang bubur asyura. Nyummmmm... Lama xmkan.

Friday, November 23, 2012

Hal yang sama.

Setiap sem mesti isu yang sama
jugak perlu dipening kepalakan..
NAk susun jadual memang leceh.
Sendiri yang cari masalah.
Banyak subject on hold.
Sape suruh malas belajaq kan.

DAh siap register 6 subject berbaki lagi tiga.
Timetable overlap,
group full la mcm2.
Tapi apaper pon mohon dipermudahkan
segala urusan Ya Allah...
Walaupun peristiwa ni sama je 
setiap sem pon tetap akan ada
penyelesaiannya jugak.
Alhamdulillah...
Have faith...jangan putus asa.
JAngan mengeluh...
JAngan bersedih....
Allah sentiasa bersama kita (:

p/s~ La Tahzan, Innallah ha ma'ana......

Yang sebenarnya..

YAng sebenarnya.....
nak cakap kat sini ke tak ek?
Tapi malu.....
nak gitau....
tapi segan.....
nak bisik pon...
nanti ada orang laen tau...
Hurmmm......
sebenarnyakan....
kite......
kite kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kite.......
kite rindu kat awak la
incek Fitri Izzat.
<3 b="b">

Hujan lagi

Last day kat kampung ayah.
Esok dah nak balik kedah dah.
Yeay...esok boleh singgah tgk rumah baru Makndak.
(baru laahhhhh sangat)
Makndak dah pindah situ lama dah.
Kami ni ja yang outdated baru nak pi.

Sekarang ni kat Melaka memang musim hujan pon.
Siap boleh banjir Johor, Melaka, Selangor.
Hujan pon tak sejuk jugak.
TAk tau la lemak aku yang tebal
ke memang kat sini
jenis hujan tapi panas sebab
kipas speed maintain lima jugak.
Takde orang komplen sejuk pon.
So, bukan aku sorang la lemak banyak pon.

Petang ni nekad dah ape pon jadi
nak pi cari eskrim jugak.
Specific.
Nak Cornetto Black FOrest sahaja.
Xm0 lain.
Padahal selama ni bukan minat pon
flavor tu.
Masam.
RAsa aneh.
TApi hari ni nak yang tuuuuuu jugak2.

"Abang! Jom keluaq.
NAk eskrim, lu belanja!"

(^_^)

Baby Aneh

Boleh percaya ke berita
baby yang lahir dengan memegang Al-quran ni?
tak tahu la kesahihan cerita ni.
Baby ni keluar dari womb mama dia
dan dalam tangan dia memang
dah ada al-quran kechik.
Subhanallah...


Tapi ape pon,
ibu baby ni dah diingatkan oleh ulama Nigeria
yang baby ni BUKAN nabi.
Rahmat kelahiran baby ni,
mama dan grandma dia
yang dulunya Kristian dah pon
mengucap dua kalimah shahadah.
Alhamdulillah...

Sunday, November 4, 2012

Counting down (:

Tak sabar tunggu Puan emak dan 
Incek ayah balik (:
Rinduuuuuu sangat.
Sekarang baru paham apa yang cik zah cakap tu.
Rasa rindu tu Allah gantikan dengan
rasa gembira tunggu my parents balik.
Fikir-fikir balik,
basic dia sama jugak.
Asal-usul dia tetap R.I.N.D.U.
Tapi syukur tak lama dah.
Hujung minggu ni je pon.
Esok syidah dah start SPM.
G0od Luck Lil sis!

p/s~ Mak ayah balik awak pulak yang nak pergi jauh (':

Yang mendewasakan

Macam-macam..
Penat...
Letih...
Asam garam hidup..
tanpa tu semua hidup tawar pulak..
bosan...
plain takde pape (:

p/s~ Alhamdulillah

Monday, October 15, 2012

Masih Tersenyum

Sedihhh.....
Dia masih mampu tersenyum.


Dia yang masih kecil..
Masih belajar mengenal dunia...
Tapi mungkin lebih dewasa dari kita.
Dia masih mampu tersenyum....
Walau bukan senyuman kebahagian...
tapi mungkin senyuman seribu kesyukuran.

Kecik-kecik dah kanak-kanak
Afghanistan nie dah kena jual oleh parents
sebab peperangan menjadikan mereka miskin
sampai mak ayah tak mampu nak bela.
Bila dijual, dipaksa bekerja jadi buruh kasar,
buat kerja berat tanpa di bayar gaji.

*Ampuni aku Ya Allah..
Astaghfirullahalazimmm....

Sunday, October 14, 2012



Tidak mudah menjaga hati semua orang,
kerana hati sendiri pun tidak terjaga,

walau sudah mencuba,

namun pasti ada juga yag terasa.
Jika kesilapan semalam belum terampun,

moga d maafkanlah,
Jika kesilapan hari ini menyakitkan,
dengan harapan moga lupakanlah,
Dan jika kesilapan esok atau akan datang,
ku mohon teman jgnlah d bawa sampai keakhirat, 
Maafkanlah kawan,
Kalau aku membuat hatimu terluka,
kerna sesungguhnya aku juga manusia yg terbatas...

Saturday, October 13, 2012

Tolong la.

Kalau tak boleh jadi baik, tak pa.
At least jangan jadi "jahat" okeyh.
Oh, kem0nla people.

Egg mask

Last nite masa kat rumah
kitorang sempat buat girls thing
sesuka hati (:
Seronok!
MAcam rumah bujang!
Takda orang, tinggal kami je.
Tolak tokwan la sebab tokwan tido awai.
After dinner terus tido dah pon (:

Project semalam buat egg mask.
Mula2 dengar aku dah macam...
Eeeeuuuwwww!!
Teloq kot!!!
"Tak busuk ka?"
Lepas dengar ramai cakap
tak busuk, sebab guna putih telur ja.
Eggyolk yang bau hanyir tu.
So semalam kitorang menjalankan misi.
Tujuan sebenar nak buang
sel kulit mati.
Muka aku dah menggelupas tahap kulit
pokok dah kes kena charlie aritu.
NAk bersalin kulit baru.

Tadaaaaaaaaa!!!

Sorang satu punya nie.
Bergilir-gilir tampal kat muka.
Yang kiri tu mask Syidah,
aku punya yang tengah (mask lawa macam tuan)
*oppppsssssssss
Yang rabak tu Cik Farah punya.
Taktau la dia kopek ganas sangat
or memang aku ngan syidah
tempek tak kemas.
Habes koyak rabak dah haa.
TApi yang penting berkesan.


Bintik2 tu kulit kering kat muka,
Bekas Charlie cium tu laaa..

Start pkai after solat isyak.
Senang je pon.
Putih telur...lebih kurang
sebiji untuk seorang.
Kapas muka, ikot size muka jugak
bape keping nak guna.
Then sudu.
Pakai sudu pon sebab kitorang xdak
brush yang bersesuaian.
Sudu pon ok bahhh!!!

Bangun subuh muka
pakat keras habes.
Macam kena simen.
Habes tertanggal semua blackheads.
Sumpah memang berkesan.
Murah pon murah.
Nose strips cap W*****s
pon tak seberkesan nie.
Setelur-telur dia pon
tak sebusuk chemical pore strips cap tuttttt tu.

Adik beradik kan?
Aku sangat geli tgk cerita
The mAsk sebenarnya...


p/s~ Taruk kaler hijau sket boleh la jadi The Mask


Sunday, October 7, 2012

His words like a curse!

Belajaq dengaq cakap orang
laen sama Cik Raihan oi!
Ni dengan pakcik sorang ni lagi 
tak boleh buat maen.
Dah macam mak aku pulak.
Kadang2 rasa macam mulut dia
lagi 'laut' dari mulut mak.

Kalau dah keluar dari mulut dia,
sila take note.
Maybe not applicable to others,
but efficient enough for me.
Kalau tak ikot siap la!
Dah selalu macam tu.
Aku yang degil ni kuat mengelat,
taknak dengaq kata.
PAstu terima la akibatnya.
Tak kisah la kecik atau besaq,
simple atau kompleks...tapi reward tetap diterima.
Aissshhh...


Macam hari ni di pesan banyak kali
suruh sapu cream Betasone tu kat tangan.
Dah dekat seminggu dah 
tak kering2 lagi. 
Tak tau la mana yang tak kena 
kali ni.
Liat betoi nak baeknya.

Petang tadi memang dah plan,
memang taknak sapu kat tangan tu.
Seriau kot.
Sakit mak oii!!!
At least kalau ditanya sapu tak,
jawab je la sapu.
Tak tipu jugak, sebab kat mata n hidung
aku sapu betol.
Cuma kalau soalan lebih specific
sah2 kantoi la gua.
Nak menipu beliau ni memang tak dapat la.

Sekali lepas dah sapu kat mata hidung sume,
tangan ni bijak pandai la pulak
terpicit tiub tu.
Melimpah ruah cream putih tu keluar.
Selalu kalau adjust2 sket tiub tu,
nanti dia akan masuk balik dalam.
Selamat la!
Tapi kali ni makin adjust makin galak
dia dok keluaq pulak.
Tak selamat!
Last2 takde pilihan.
Kena jugak sapu kat tangan...aiiy0!
d(-,-")b

p/s~ ada hikmah jugak, taktik pengelatan biasa berjaya dihidu. Soalan ramalan keluaq jugak tadi. "kat tangan sapu dak?" Fuhhh....selamat sapu.

Saturday, October 6, 2012

Mana?

Hari ni Incek Rajin dok main
apply tagline Chipsmore pulak.
"kejap ada, kejap xde"

Takdak mo0d langsung nak study nie.
SAtu badan rasa tak selesa.
Nak buat apa pon rasa xselesa.
Tak demam, tap rasa xsedap.

Taktau nak describe.
Kalau kena peluk dengan mak
mesti ok.
Even sakit belom baik, 
tapi after kena peluk macam dapat
ubat bius....dah xrasa sakit dah.

Tapi mak jaoh....
Lambat lagi nak balik...
S0bsss...

SEMAK

Semak meja, 
semak otak,
semak per0t...
semua la pon semak.



Thursday, October 4, 2012

Sape2 nak tolong??

Hari ni tangan saya kite sakit.
Tak sakit sangat, tapi sakit banyak.
Baju dah tak boleh nak basuh.
Bertimbun dah...s0bs
Tangan rasa cekang,
tak berani nak rendam dalam sabun cuci.
Nak suap makan pon kiat.

Konklusi: 
Bestnya kalau ada orang nak tolong cuci baju,
suapkan makan (:

*mo0d mengada-ngada.


Ubat Charlie

Berikutan kejadian Charlie
yang menyerang tempoh hari, kesannya 
menghampiri teknologi Hollywood.
Sumpah. Kalau nak berlakon pegang watak
Si gadis bermuka buruk, senang2 je dapat.
Dah payah nak mekap touch-up segala.
Memang dah dibantu Incek Charlie
secara suka rela pon.

Habes sebelah muka dah macam kena asid.
Sakitnya takyah nak cerita la.
Ingat je dalam hati,
Allah nak uji,
nak hapuskan dosa-dosa kecik aku.
Alhamdulillah boleh bersabar.

Memandangkan yang kena kali ni kat muka.
Jadi amat la merisaukan.
Menggugat ketenteraman jiwa.
Aku yang masih berstatus "Cik"
kena ikhtiarkan sesuatu
supaya those scary scars tak bermastautin disitu.

Cik farah suggest pakai eye ointment.
Creme yang pekat macam glossy tu.
Ubat tu selalu orang pakai untuk sakit mata.
Letak dalam mata.
Benda tu maybe ingredient dia 
tak kuat sebab tuboleh letak dalam mata.
So, berkemungkinan takkan meninggalkan parut.

*kawan dah bagi,
tak salah mencuba (:

Lantaran keperitan muka yang tak tertanggung
Pergi jugak cari creme laen farmasi.
Sebab sekarang exam week.
Sangatt tak selesa untuk buat apape pown.
Need to do something supaya cepat heal
Terima kasih kepada
Incek Boss kesayangan sebab sudi
temankan saya ke farmasi tempoh hari.
Kitorang beli Betasone cream.

Betasone cream

Agak comel pink dia (:
Aku request Uniflex-N cream kat counter.
Then dia cakap Betasone cream je ada.
Active ingredient sama, Betamethasone jgak.
Aku dah try search kat internet,
company produced je laen2.
Ok. Angkat satu!
Harga ok je. Mampu milik.
Dari nak tahan sakit berpanjangan,
Ya Allah tak sanggup.

Uniflex-N

Both nie kena apply sikit je.
Layang-layang je camtu.
Kalau banyak nanti mampu meninngalkan parut hitam.
Alhamdulillah pakai baru tiga kali dah kering.
Tak sakit dah (:
Syukur sangat.

Sapa2 yang kena Charlie ni try la ubat nie.
InsyaAllah cepat kering.
Fasa menggelembung-gelembung tu
mungkin dapat di elakkan.
Time tu la pon peak time sakit yang amat.


Sekian.

Credit to Cik Noor Farah Amirah n Incek Fitri Izzat.

p/s~ Setiap kali ambil wuduk, selawat sket bila lalukan air kat tempat kena charlie tu. InsyaAllah kurang sket sakit dia (:





Tuesday, October 2, 2012

Aishhhh!!!

Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!
Pick up the fon!!!Pick up the fon!!!Pick up the fon!!!
.............

At the end, perempuan tu jugak yang jawabkan..


"The person you have called...bla..bla..bla."

(-,-")
~tak sedar mulut dah boleh buat 
sangkut baju....

Hati Tetap berbunga

Kite tau awak sibuk..
Kite tau awak letih...
Kita tau masa awak terhad..
Tapi kite tau awak tetap sempat
singgah jenguk Incek Belog (:
Dan kite pon rasa suka (^_^)/ 

Monday, October 1, 2012

Kak Yong

A bunch of thank you to
Mr. Charlie who kind-heartedly
turn me into the most Brutal Kak Yong kawasn~

p/s~Habes sebelah muka bengkak. Nak buat apa pon x comfortable langsung.

Monday, September 24, 2012

Exactly like this.

I always want my own house
to have windows with this ape ek?
Tak tau nama betolnya apa.
Tapi lawakan?
Lagi rasa nak bila tengok bilik
Emily dalam Pretty Little Liars (PLL)


Book shelves at the window
dengan tempat parking best macam tu.
Tengok hujan pon best...
Lepaking pon best...
I wish I'll have y own so0n (:

Sunday, September 23, 2012

Kat mana?

Rindu sangat tiba-tiba.
Nak mcg....tapi...
What if awak kat surau?
Mesti xreply, bukan bawak fon pon.
What if awak kat luar, ada hal?
Menganggu pulak..
 Rindu awak la :'(

Paku dalam-dalam

Sila SENTIASA berfikiran positif...
KAlau tak boleh sangat pon
TOLONG la CUBA..

Saturday, September 22, 2012

Define yours

Friendship is when you talked something 
bad about me, ignore me and I still can smile like
I dont know anything...like nothing happened.

Nanakkkkk

Nak ceket!!
Awak, boleh x balik nanti belanja orang chocs??



.....................

Baru tulis takat nie dah ada
orang call (:
Mintak direct je la...
Nak coklat, taknak share ok.

p/s~ Tak sabar tunggu rabu. IMY

Friday, September 21, 2012

From every angle...

... I feel so distracted of so many things.

Thursday, September 20, 2012

Generate mo0d kejap

Dugaan.
LAgi beberapa jam nak test
mood mim alip lam sin tu datang bertandang.
Bukan cucu2..tapi datok moyang punya nie.
BAnyak benda nak kena revise.
Chapter kali ni ni confusing plak tu.
KEna jugak drop kat sini kejap
cause I really need to talk
to somebody available (:
Incek belog takpe la...
esok dan hari2 seterusnya bukan ada test,
bukan ada final exam pon.
So, bila2 pon availabe.
Next post la kita cerita benda berisi sikit ek.
Need to heading back to my
lovely working station...
Daaaaaaa~

p/s~ Dah tampal target paper yang dibuat ntok final exam part 4 ni. Bukan dekat study desk, tapi tepi bantal, supaya beringat "JANGAN TIDO BAYAK SANGAT!" (:

Wednesday, September 19, 2012

Going well

Everything going well as you wish my dear.
Please stop thinking people will pleased
 you too many times.
If you dont mind to lose,
then continue with your sweet attitude (:

Have a happy life

p/s~ Annoyed.

Roses vs errr??

Antara dua ni mana lagi
outstanding???



Yang nie.....

Ini kelabu manja namanya o_O

or

Yang merah ang-ang nie?


Ini merah miang....0pssss 


p/s~ t0 be honest, I prefer the red one. Tapi kalau bunga itu tulip laaaaaaaagi gila punya lawa (:

Dia Maha-Mengetahui..

Bersyukur dengan perancangan dan aturan-Nya.
Sungguh, Dia Maha-Mengetahui...
Kalau diikutkan flight mak ayah ke Mekah
dari KLIA dijadualkan berlepas
 jam 1.30 tadi. (19/09)
So, Flight dari Alor setar 8.30 pagi
pada 18/09/12.

Syukur sangat penerbangan ditunda sepuluh hari.
Kalau tak...memang tak dapatla
nak balik hantaq mak ayah kat airport.
Hari nie ada praktikal lab structure, petang pulak tu.
Kalau tak dapat balik,
mau nangis jugak aku kat LP tu.
Sekarang pon dah rasa rindu kat
both of my parents.
Mana pernah pisah jauh2 lama macam tu.
46 hari kot....
Mana tahan....

Terfikir jugak, silap2 kakak
yang lebih "adik" dari adik2 nanti.
Sob...sobs...

p/s~ At least ditunda sepuluh hari dan tarikhnya dalam study week nanti. Semoga dipermudahkan.... (:

Masih tak boleh

Orang lain dah lama heboh
isu filem yang terang-terangan
menghina Nabi junjungan Nabi Muhammad s.a.w.
Aku baru terkial2 nak type tajok kat youtube.
Baru nak try tengok.

Baru 43 saat start dah rasa seram.
Close tab teros.
Tak boleh tengok.
Laaaa.....ingatkan dah hilang.
Rupanya ada lagi.
Rasa meremang bulu roma..
Syndrome dari kechik,
Takot tengok cerita arab...
Sampai sekarang pon sama jugak...
tetap takot.
Tapi takot cara dewasa,
dah tak lari sembunyi belakang pintu lagi.
Itu sekadar sejarah (:

*********

Bila dengar or terbaca komen pasal
isu nie, dalam hati mampu istighfar je.
Macam2 rasa.
Sedih, geram, marah.
Rasa nak nangis pon ada.
Tapi kalau takat menyumbang air mata 
tetap tak membantu apa2.
Paling mampu berdoa semoga
orang2 yang terlibat berniat ntuk
mencalarkan imej Nabi kesayangan dibalas dengan
balasan yang setimpal oleh Allah s.w.t.
Semoga di beri hidayah,
di buka pintu hati agar sedar betapa
mulia insan bernama Muhammad.
Nabi junjungan terakhir yang masih
mengingati ummatnya sekalipun dia ambang
sakaratulmaut.
MasyaAllah...
Rasa kecik sangat.....

p/s~ ........................

Wednesday, September 12, 2012

Teman

Nak try buat soalan esaimen.
Malam nie, dan jugak malam semalam...
Syaza Najiha yang teman...
Sejuk hati tengok mata dia...
senyuman dia....
Rinduuuuu snagat...
TAk sabar nak balik...
Tak sabar nak jumpa JiA


p/s~ Buat wallpaper lappy, letak atas meja study = study ditemani JiA! (: