Sunday, July 31, 2011

1st scene...

Just finished shooti0ng out sec0nd scene =)
Penat kowt...
Sekarang baru faham nape perlu respect para pelakon even the extras!
Serius bukan satu kerja mudah ok.
Even nak pegang watak "Mak Jah" si tukang gaji
pon belum tntu mampu sebaik
Mak2 Jah, Mak Yam yang selalu muncul di tv tue...
Serius wa tabik sama anda semua ya!

p/s~ Nasib baik scene aku sket je..Kalau x....duhhhhh! Azab jugak la  direct0r nak tahan sabar oh

Sesak...

To0 many things happened.
Its about me and them....
Sesak otak...juga hati....

~SweeT~

Blogwalking again...
Serius jelez dengan cerita2 Kak Nadya...
S0 sweetttttttttttttttt....bet0l!

Even dah dekat 12 tahun berc0uple [setahun lbih kawin]
tapi still sweet lagi...
Macam gaya org baru belajar bercinta je lagi =)

p/s~ Cerita Kaka Nadya bukan "fairy tales"... Cerita aku? Tengah in progress cari storyline lagi =)

d-_-b

Dah faham ape tu rasa turning and rolling
up and down...
inside...outside....
cause of this "heart" feeling matter...

p/s~ rasa macam kena bakar.............  MySpace

Saturday, July 30, 2011

Again!

Heading to Perak again t0day =)
Hopefully everything will be fine.
Insyaallah...

Xpernah masok lagi gua lain
other than Gua Kelam...
Dulu just melawat saja2..
Kali ni site visit...sem0ga best macam yang Cik Yana cakap =)

Xcukup nafas...

Serius skg makin xtau nak mula mana dulu.
Banyak benda nak kejar...
Banyak perkara nak settle kan..
Banyak perkara kena decide..
Macam2 nak kena buat.

Makin lama rasa makin singkat..makin xcukup.. =)
Nak dewasa bukan senang...
Nak gain special happiness pown bukan mudah..

"live well or live hell, I cho0se"
If you live each day of your life as if it's your last day, you will be so grateful when you wake up the next morning knowing that you have been given a new chance to live, repent, excell, accomplish, communicate, enjoy, and most importantly worship. Life is a precious gift from Allah: Treat it as a gift and you will truly cherish it and only use it to please Him. Finally, remember that your gifts are counted!

Sungguh!

Kekadang "macam" faham....... tapi sebenarnya tak "sangat".

Kekadang "macam" okey......tapi "mungkin" jugak tak.

Kekadang "macam" dah kenal......tapi masih x bet0l2....

Kekadang "macam" x kesah......tapi sebenarnya kesah jugak la....

Kekadang rasa "macam" tak pe kalau xde...tapi realitinya tak macam tu...

Entah...xtau nak describe macam mana.....

p/s~ kekadang rasa macam makin hari makin tak kenal pon ye jugak....

Friday, July 29, 2011

(0_0)

Rindu kat Cik adik Manissss sorang nie... =)
"Kakak" ~~"Kakakkkkk"~~~~
Nak dengar Jieha panggil² kakak lagi...
Si Comot yang comey =)

Muka bajet, dah tau org snap picture sja kemam senyum.
Budak comot minum MILO

video

 Mengadu ~ Amir buat!

video

Lap mulut comot

video



0_o

M.E.N.G.A.N.T.O.K

Serius xlarat nak celik dah nie.
MySpace

p/s~nasib baik kelas habes awal. Baru kuiz je tadi. Test next week. 

Rindu Ramadhan =)

Dah rasa rindu suasana Ramadhan sgt²
Tgk benda alah kat seblah pon
boley nampak, dah 20 tahun 5 bulan 2 minggu 4 hari.
Syukur masih diberi kesempatan bernafas kat muka bumi ni lagi.

Start puasa pen0h, umur 6 ta0n..before masok darjah satu
[kalau xsilap]
Maksudnya, dah masok kali ke- 15 la berpuasa ta0n nie.
Dah macam2 experience pon bila sebut pasal puasa nie.

*Start dari sec0ndary scho0l  baru best sket =)

2004

First time berpuasa kat hostel. Boarding scho0l, even dekat pon boley buat apa sgt. Sedey gak la....Dugaan! Biasala, budak baru nak belajaq hidup berdikari, jaoh dari family. Tapi Every weekend Ahad malam after terawih kat rumah baru balik hostel. =) [otai kan?] Nak buat cena, Ketua warden time tu kawan ayah.......

2006

X ingat sgt bila, maybe 2006 kot. Ta0n amek PMR. Bapak punya dugaan. Bulan puasa [hari keberpa memang x hengat, zaman x tulis diary sgt] DM (dewan makan) kena sita. Adala dalam 3 hari gak kot. Pergghhhh...terbaek dari ladang la. Memula ingat best la, bajet dah boley chow balik umah dah buang seminggu. Tapi hampeh! Kena makan sahur n berbuka pakai nasi bungkus yang macam ala2 pelarian tu. Amek kat dataran asrama. Serius time tu sedey, sama taraf ngan rasa makan megi sensorang sebatang kara kot. Toksah cita la ada time makanan x cukup...kena tunggu. Makanan sampai lambat semayang dulu, Sahur kena seawal 3 pagi.[ xdak pahala sunatla, dah bangon awai sgt mkn tros tdo balik. Kalo nak tdo balik, bangon sahur plak pakai dak la. Sayang masa tdoq ]

2007

Bila masok form four, syok banyak =) Bebudak f4 dapat peluang bukak bazar. Petang² kitorang jual memacam la. Like typical bazaar jugak. Ada gerai air, murtabak, roti john, burger, nasi yang macam², kad raya jugak. Booth untuk request lagu pon ada...Meriah sangat. Bazaar ni bukan apa, ajar kitorang bout entrepreneurship and sebenaqnya peluang terbesar untuk kitorang kumpul bajet for Gala dinner time form 5 nanti =). 

2008

Ta0n jadi super seni0r. Xdak kerja sgt dah...Jadi mandur melawat bazaar adik² plak... Banyak masa spend bet0l2 ngan member buka puasa dalam DM kat meja panjang ala² kat Hogwarts tu. [memang almost sebijik camtu la, sebab ikot rumah sukan. Meja pon ada kaler rumah sukan] Bezanya boys n gurls asing2 la. Time ni kitorang berharap sejarah time f4 x berulang. Jadi sejarah la time tu satu DM kena qadha puasa. [Gurls toksah cakapla, ni termasok para golongan jejaka jugak] Apa kes? Huhuhu..tukang azan salah timing. Lepas baca doa makan, dah abeh ayaq segelas kurma 2 biji. Baru tau yang sebenaqnya masa x cukup lagi! Mau kepoh gak la...Pakat gelak jala. Geng gurls x berpa kesah sgt. Adatla memang xkan pernah cukupnya nak puasa penuh sebulan. Tapi kesian kat geng boys...hahaha~xpasai² berlubang satu kat situ. Jom ganti berjemaah =)

2009
 Berpuasa di Kolej Teknologi Legenda. Ser0nok! First time makan dalam dulang ramai². Masak sama2 kat surau, berhidang, berbuka, solat jemaah maghrib Isyak and terawih sekali. Tapi xdak la every day. Ada ja hari yang masak kat rumah. Sama2 berkelentang-kelentung kat dapor. Time tu tgh hot cerita Adamaya ke Syurga cinta ntah, x engat. Tapi ada Mia Sara Nasuha la, time masak siap alih tv ngadap kitchen lagi! Tengok tv sambil masak =). Tak masak x makan, tapi nak tgk Mia comeyl jugak. So, tengok sambil masak. Syukur x pernah lagi berlaku berbuka ngan lauk hangit or nasi xmasak. Sahur paling best, kalu rajin nasi goreng, kekdang mee goreng, paling cincai, sandwich tuna. Bila ramai2 camtu ser0nok ja even hidup sederhana camtu. Bahagia ja kitorang. Care for each other. Kat rumah tu pon aku sorang ja paling jaoh... N9-Kedah. budak2 rumah gilir balik kg sebab nak teman xnak aku tinggal sorang. S0b²...terharu!

2010

Zaman jadi penganggur kehormat. Fully sebulan teman jadi assistant Puan Emak kat rumah =). 

2011

C0ming s0on.....here at UiTMPP.

p/s~Rindu Ramadhan...Hopefully Ramadhan ta0n ni membawa lebih keberkatan berbanding ta0n² sebelom nie

Thursday, July 28, 2011

.:Ladies Night:.

Ladies night sempena UNIfes =)
[University Islamic Festival]

Interesting sangat....
Malam ni aktiviti utamanya -----> ceramah
Best sebab tajok dy
I
I
I
I
V

GELORA CINTA REMAJA

Pergghhhh...dengaq tajok macam dasyat pon ye gak.
Terfikir2 apala pengisiannya malam ni.
At the end abes pon
dekat2 time Cik Cinderella pulang ke rumah la jugak.
Dekat pkol 12.

Skop topic cinta kali nie meluas.
Cinta manusia kepada Khalik (Pencipta)
And of course cinta kepada manusia =)
Ceramah berjam2...malas nak type sebijik2.
Overall yang I can conclude from the issues tonight
baca la buku nie =)

Part nie best kot..

In my opinion, buku ni memang c0mpletely cerita sal main point
apa yang ustazah Asma tu cakap tadi.
Plus ada la part2 yang cinta makhluk- Khalik
xdak la dalam buku tue...

p/s~ Btolla tu, s0metimes certain2 perkara tu baik cakap when we really mean it. Kalo x nanti lama2 dah tawar.....

Wednesday, July 27, 2011

Stalking?!

"Sape?  Dua-duala...."

Bukan stalking namanya tu...
Tapi blogwalking laa.... =)
Bukan sengaja pon... tapi TERsengaja tengok.
Bila dah ada update kat sidebar mesti la rasa curious nak view.
Bila dah view, otomatik akan TER'eja" and then TERbaca sekali.

p/s~ Kali ni dah bet0l2 rasa kena beware bout what I cerita kat Incek Belog. Incek Belog. saya cerita kat awak serius sebab saya memang sekadar tulis apa yang saya rasa dan saya fikir, bukan sebab nak awak jadi channel untuk dapat apa yang saya nak. Dah rasa macam x bpe sedap dah nak  cerita sebab nanti seboleh mungkin ada ja yang nak fulfill and xkan dok diam if I told you bout smthing. Jadi macam ....... " Teroknya hang susahkan dy kan?!" Xmo la smpai macam tu. 

*Dah mula rasa macam nak membebel plak pepagi buta nie. Kang jadi longest footnote of the year lak =)


~Morning~

Semalam ntah kenapa terkena virus yang amat
tidak dapat di ketahui asal-usulnya.

M.E.N.G.A.N.T.U.K

Bukan skit2 punya....
Ni kes tahap gaban punya ngantok ok!
Serius semalam berkobar2 nak setlekan few things but then x larat sangat2..
Syukur hari ni dapat bangon awal.
[Tetiba terfikir camne la rasa bersahur kat cni.........]

p/s~ xsabar nk puasa........ =)

Tuesday, July 26, 2011

B0onga!!! =)

MySpace

Ser0n0k...!!!
Tadi elok2 lepas d0a solat maghrib
dapat bunga!!!
Cantik...sangat2.
A bouquet of roses =)

Cik Yana yang kasi...
banyak jugak..
macam2 kaler ada...
Orange + purple + Peach + putih + merah


Tapi kan...
0uchhhh...sakit!!!
Berkali2 tercucuk ngan duri dy...=)
Wangi + cantik tapi berduri.
[Tulips xdak duri kot kan???]

Papeown thanx a lot sebab sudi kasi saya bo0nga2 tersebut ok...
Sayang kam0o ketat2!!! =)
Thanx Yana 

Cantikkkkkkkkkkkkkk


Monday, July 25, 2011

お誕生日おめでとうございます

Otanjyobi omedet0
to my beloved fren AIN HASIHAH MOHD MOHIDDIN!
Sayang Ain!! =)

Even ain dah amek ckah punya dolphin
buat peta dunia bagai kt dy..
Ckah tetap sayang Ain =)


p/s~ Ainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........ngok ngek!!!

Baaaaanyakkknyaa!!

Huhuhu...TERexcited plak!
0o0oopss...hari nie many interesting incident happened.
Full of humor..interesting..and so much exciting =)
Thanks to Allah...

*******

Back t0 tujuan utama post ini
berkaitan taj0k diatas ok.
Terjumpa list of buku2 yang memang sgt interesting
and can be claasified as "PENTING" untuk dihadam
so that kita tau APA MAKNA HIDUP AS HAMBA ALLAH kat muka bumi ni.

Influenced by HLOVATE la ni.
BAnyak sangat mention pasal Harun Yahya kat dalam buku dy..
Teringin nak try baca..
Sempat go through roughly ja pon...
Nanti ada masa baru baca bet0l2...
Ser0nok sebab dah jumpa buku yang since last year beria nak baca tu =)

Sesapa nak try baca pilih ja tajok 
kat site nie 0k =)

Dapat =)

p/s~ Just download buku yang dulu suruh Sherlock Holmes carikan. Berbulan2 dy xdapat.... I did it within few seconds je. Hope boley share ngan dy......so that dy can share it with his girl =)

Just Did

I just view the "Yang Terindah"
Kali ni baru amek port bout the lirik and meaning within...
Thanx awak...
Nice vide0  =)


If....and only if..

what if my name is "Y O U R S" and your name is "M I N E" how cold I ever introduce myself to you? should I say hi I'm YOURS and your MINE right? 

Sunday, July 24, 2011

Extinct?!

Semua benda yang aku nak memang dah pupus dari muka bumi ke?!
Dah berbulan cari Miracle ~ abeh stok kata kedai tu.
[silap, bukan kedai. Promoter kedai]
Gi tempat lain pown xde gak....
Yang bau lain2 ada ja....bersepah..banyak..
Bley plak Miracle satu tu semua tempat [ 2-3 tempat pon xdak gak] ?
Memang sah kena tunggu MIRACLE baru dapat kot.
Xdapat yang tu, xnak yang lain!!!
Biaq pi  xdak perfume...
Tunggu jugak2 sampai ada jumpa Miracle kat memana pon nanti.

Same kes gak ngan Milo Mocha..
Xdak gak..
Xsyok la puasa ni xdak Mocha...
Isshhh..kalau la tokey milo tu pakcik aku...
Mil0 mocha WAJIB ada kat tempat2 yang senang di jumpai dan ada dijual sentiasa =)
Huh...mimpi la lu....*sigh..

Friday, July 22, 2011

Karat Sebentar =)


Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan

Untuk menyedarkan
Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...

p/s~ Take your time and also give him time, to think and to repair everything in your relationship.. Kak Long will always prays for the best..to both of you =)

Internal crisis

‎"Everyone Wants Happiness,
No One Needs Pain,
But Its Not Possible To Get A Rainbow Without A Little Rain"!
That'z Life...

Just read ur post awak...
one word..

TOUCHED

Yes I am.
Thanx sebab care much bout me.
Sometime bila dah ada org yg terlampau care 
and letak harapan tinggi sgt for my success
rasa macam...
"Mak aii...beratnya rasa tanggungjawab kat bahu ni."
Bertambah2...even macam xkesah sgt pon,
But actually I still care sebab of coz slalu ingat pesan ayah yang..

"Kakak kena jadi contoh untuk adik2"

Kalau ikotkan pon sape yang xnak berjaya...
Sapa yang xnak tiap2 sem dean list???
But still crisis within myself tu macam pretending to be healed je..
Sekarang study happy jgak but lack of passion kot..
Dulu dengar je org cakap, 
buat sesuatu kena btol2...ikhlas...bukan sebab terpaksa
sebab the final result  will definitely different.
Sekarang memang dah btol2 faham kenapa. Sangat2 faham.

I'm not denying that I could make it better,
never give up to give my best  on this new channel that I have to choose.
Yeap, I have to... terpaksa.
Sebab dah xde jalan lain...
Drpda x belajar lgsg it would be better
 trying to cope with this new life..
new field of study..
Hakikat org degil susah nak btol2 berubah hati kot...
Susah nak lupa =)

Faham je yang x semestinya,
dengan keadaan dunia sekarang kita btol2
akan stay in da same field of our study.
Banyak je overseas graduates yang back for good but  still
employed out of their fields.
Itu normal.
Rezeki masing2.. Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita.
So0ner or later kita akan tau jugak hikmah semuanya. =)

Hopefully everything will be fine.
Insyaallah....

p/s~ Ptg nanti dh nak gerak gi Sri Iskandar. Tempat yang kalau boley I do want to be there, not just as a visitor but as student...

Tuesday, July 19, 2011

Full of Blast!!!

Currently i dont how to spill
my feeling... =)

As for today,  tones of thanx to my brother
coz tolong me a lot (a l0t la sgt).
doing house chores since my Puan Emak
outstation for 3 days....
Hari ni sampai la khamis petang...
But still kalo abg xde memang kelam kabut gak la mylife.

Sumpah penat jadi suri rumah ni.
Tu baru dok umah buta kerja rumah sket2 je..
Blom lagi Kerja + Kerja2 rumah.
Seriuslay I salute lagi tabik spring sama Puan Emak
sebab even kerja sampai tgh hari pon
hal2 rumah yang lain tetap kat hujung jari mak.
Mana pernah kitorang xmakan sebab mak penat kerja xmasak.
Penat or lewat xmasak lagi pon
kitorang akan tetap makan kat rumah.
Simple2 pon tetap sedap.
Sebab air tangan Mak, masak dengan kasih sayang... =)
Mak... We all love u s0o0o00o0oo much!!!

p/s~ Wish me luck untuk jaga tokwan plus my adik2 lagi...

Sunday, July 17, 2011

Adil..X adil??

Kalau ada rezeki Insyaallah nak pegi jumpa
adik2 kat rumahanak2 yatim tu plak..
Kan best kalau dapat ziarah diorg..=)
At least ukhwah yg dah terjalin ari tu xde la
stop takat tu je...
Kalau boley nak kita tr0s jadi adik bradik..
Jumpa selalu...supaya kak long tau pkembangan korang.

Kalo boley nak bawak something untuk korang..
Tapi kak long xde mende nak kasi..
Yang ada x banyak..
Akak risau xsemua yang dapat, mesti ada yg sedih lak nanti..
Tapi x sampai hati nak pegi tgn kosong je...

Orang cakap, kalo nak sedekah sesuatu
bagi yg kita sayang....=)
Memang la pown...
Mestila kak long nak bagi something precious 
kat orang yang kak long sayang...
Nanti la kak long usahakan sesuatu =)

p/s~ Sangat3 rindu kat adik2 =)

Saturday, July 16, 2011

Malam Pengampunan

Dari Abu Hurairah r.a : Nabi saw bersabda : “Telah datang kepadaku Jibrail pada malam nisfu Syaaban dan dia berkata : “Ya Muhammad, pada malam ini pintu-pintu langit dan pintu-pintulah rahmat dibuka. Maka berdirilah dan kerjakan solat lalu angkatlah kedua tanganmu ke langit”. Kata saya : Hai Jibrail, apakah erti malam ini? 

Dia menjawab :Pada malam ini telah dibuka 300 pintu rahmat, maka Allah swtmengampuni orang-orang yang tidak mensyerikatkan Allah dengan sesuatupun, kecuali para ahli sihir, dukun, orang yang suka bermusuhan, peminum khamar, orang yang berbuat zina, pemakan riba, orang yang derhaka kepada kedua orang tua, orang yang suka mengadu domba dan orang yang memutuskan tali persaudaraan, maka sesungguhnya mereka itu tidak akan diampuni sehingga mereka bertaubat dan tidak mengulangi.” (Zubdathul Wa’izhin)


Nabi saw bersabda : “Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah dan berbuat ketaatan kepada-Nya serta menahan diri dari segala perbuatan maksiat, maka Allah swt mengampuni semua dosanya danmenyelamatkannya di dalam satu tahun itu dari segala macam bencana dan dari macam-macam penyakit.”

p/s~sekadar peringatan, untuk diri sendiri jugak =)
       Puasa yuk esok (^_^)

Thursday, July 14, 2011

Counting =)

Nak balik jumpa Jieha..
Paknjang kata Jieha dah makin pandai cakap =)
Jieha panggil Makndak "kakak"
Comeyyyyy

Nak balik....nak balik..nak balik..
Nak balik cepat2..nak jumpa Jieha

Cry On My Shoulder

Artist: Deutschland Sucht Den Superstar
Album: N/A (2006)
Song: Cry On My Shoulder
Country: Germany



If the hero never comes to you
If you need someone you're feeling blue
If you're away from love and you're alone
If you call your friends and nobody's home
You can run away but you can't hide
Through a storm and through a lonely night
Then I show you there's a destiny
The best things in life
They're free

Chorus:

But if you wanna cry
Cry on my shoulder
If you need someone who cares for you
If you're feeling sad your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

If your sky is grey oh let me know
There's a place in heaven where we'll go
If heaven is a million years away
Oh just call me and I make your day
When the nights are getting cold and blue
When the days are getting hard for you
I will always stay here by your side
I promise you I'll never hide

Repeat chorus

What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do



p/s~ Nice s0ng.. credit to Alyaa Aliana dedicated this s0ng to me. Errr..ada org nk translate ke German x since this song from Deutschland singers =)

Gradation...

Selalu rasa macam kita ni...


Sorang atmosphere..sorang lagi solid metal inner core..
Jaohnya untuk kita dok seblah2..


Wednesday, July 13, 2011

Degil...

Cerita 1

Ok, hari ni take note s0mthing..
Dalam hid0p ni xley degil2 sgt..
kena dengaq cakap orang lain sama..
Kal0 dah ramai yang jadi tukang nasihat,
mesti ada sebab...
Mungkin jugak tu cara DIA nak kita sedaq,
nak kita fikir lebih =)

Moral of da story, jgn degil sgt..dengaq cakap org sama!!

***************

Cerita 2

Kalau dah tau xboley jgn gagah aci redah buat jgak..
Degil x bertempat pon payah gak...aisshhh
Nanti harmful kat diri sendiri .. bukan org lain.
Sendiri sakit sendiri tanggung...
Srob...srob...

*janji pasni xbuat dah...
Headache...menyesal. Jap lagi kelas..esok test.
Hopefully cepat hilang sakit kepala =)

p/s~ Jom lancar kempen baru "Elakkan bersikap degil =) " [Selalu xboley, kadang2 xpa]

Monday, July 11, 2011

Tumpang Saja~

Hari tumpang nafsu orang puasa =)
Orang lain yg puasa, tukang teman yang makan lebih.

Macam banyak..
tapi memang kenyang pown..
Onigiri + chuka idako =)

Muka2 lapaq... =)
p/s~ Dah lama x spend time ngan ex-housemate =)


*Speechless

Dear you,
I know your secret already..

Still not..

I thought I already leaving behind all sort of
archy's matters..
But yet, it does'nt completely happened!!!
Missing studio's life very much ='(

p/s~ TERtengok pic members tgh buat planning dalam studio with all those model of buildings...

Sunday, July 10, 2011

=)

 Start missing adik2 tadi already....
Kak Long dah rindu korang laaaa.....
Serius ='(
MySpace

Re....visit

Tergelak sendiri bila baca entry lama nie 

But still pendirian tetap tak berubah.
Jangan biasakan diri buat or treat somebody kalo
rasa x boley nak constant doing  the same thing till the end.
Nanti bila dah terbiasa sure akan rasa inc0mplete..
missing somewhere..sedey kot...xmo2!!

Like somebody says
"Semua benda yang aku buat, dengan dy...."
 Even benda simple pown....susah senang...zaman terkapai2..
Then skali dah xda kat seblah..rasa lain dah...

p/s~ Asal tetiba nak merepek nie...duhhhh, ter"influence" plak...*sighh

...

Sekali lagi....

p/s~ By the all mean of the words... =)

Make ME strong

I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery
I wish that somehow

You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong



~Sami Yusuf
Make Me Strong

Hari ni...II

Everytime nak start entry paling susah nak letak tajok.
HAri ni lagi la blurrr banyak jugak..
Macam2 yang jadi.
Dah la hormon tengah x stabil...dugaan bet0l.

Syukur jugak benda patot settlekan dah siap... =)

Dah lama xbuat kerja carik2 hadiah bagai ni.
Dulu zaman skolah dah macam kerja yang wajib aku pegang bila ada event.
Hadiah untuk dinner, entrepreneur day dan ntah pape lagi la..
Best sebab boley keluaq jalan2! 
Part tu la paling syok...boley tengok macam2.
Yela, survey dulu pastu baru beli. 
Boley jumpa macam2.

But then skg len sket..
Hari ni pengalaman baru prepare hamper lak.
Dulu hamper semua sponsor je,
kitorg carik door gift or souvenirs camtu je.
Hari ni siap kena beli, angkut, balut siap.
Papepown ok je sebab
seronok co0perate ngan memember yang satu kepala.
So, memang xdehal langsung2 pown =)

*****************************
Bila ingat sekolah..jadi rinduuuuuu sangat.
Duduk sini pon macam sekolah jugak..
Every single thing nak purple.
Berjodoh kuat btol ngan kaler purple nie..
Kalo zaman sekolah dah baju purple, dinding, tiang, bumbung
semua la nak purple..
Sampai kitorg bebudak purple kena ejek camouflage selalu.

Pinjam pic member yg join
hari terbuka asrama 9/7/11
Dah makin maju dah skg...
Jealous kat adik2...hostel..sekolah semua dak makin cantik. =) 

Depan kelas form four =)

p/s~ Hopefully everything will be fine tomorrow... Insyaallah =)