Bahan-bahan:
- kek swiss roll (boleh guna lebih2 kek yang dijual dekat kedai kek, or kek span)
- oreo
- koktel buah-buahan
- susu penuh krim (300ml)
- telur (sebijik)
- tepung kastad (1 sudu besar)
- gula pasir (80gm)
- serbuk jelly
- air
Cara-cara:
- Masak Kastad
- masukkan susu, telur, tepung kastad dan gula dalam periuk.
- kacau bahan2, dan guna api perlahan. (masak kastad kena selalu kacau, takut berketul2)
- masak sampai likat.
- Masak Jelly
- masukkan jelly dan air dalam periuk hingga mendidih
- Masuk ke dalam bekas
- bekas diisi isi siap dengan kek dan oreo yang dihancurkan. (buat lebih awal, before masak kastad)
- masukkan kastad yang siap dimasak tadi.
- sudukan koktel buah-buahan
- tuangkan jelly yang telah siap dilarutkan
- sejukkan.
p/s~ before ni pernah buat, tapi dah terlupa resepi dy..xtau lak nama dy puding truffle....=D
No comments:
Post a Comment