Sunday, August 21, 2011

Kek ice-cream~

1- Kek coklat tanpa krim
2- Ais krim yang dalam bekas sederhana (dalam 500ml @ 800ml)
3- Whipping krim (200ml)
4- Strawberi & coklat rice untuk hiasan

Cara membuatnya:
1- Campurkan ais krim dengan whip krim. Memang ais krim dengan whip krim akan mencair untuk sebati. Kacau sampai sebati. Kalau korang nak rasa kacang, tambahlah dengan kacang walnut hancur, kalau nak rasa biskut2 sket, tambahlah biskut oreo yang da dihancurkan k.
2- Amik kek coklat tadi, masuk dalam bekas berpenutup yang korang nak buat acuan kek ais krim tadi.
3- Amik bahan bancuhan tadi then masukkan dalam bekas yang da di isi kek tadi. Kalau ada penutup, sila tutup dan masukkan dalam peti ais.
4- Bekukan dalam 3-4 jam (aku bekukan satu malam) dan bila da beku, kuarkan dari bekas dan hiaslah dengan strawberi dan coklat rice tadi.

No comments:

Post a Comment